Modo går för tredje raka i hett derby

Hockeyallsvenskan rivstartar den nya veckan direkt med ett rykande hett derby. Tabellsexan Timrå gästar åttan Modo i Fjällräven center.

Säsongens tredje möte mellan ärkerivalerna Modo och Timrå står bakom krönet. Just kvällens match har förutsättningarna för att bli något alldeles extra. Lagen ligger nära varandra i tabellen och tampas för närvarande om positionerna ovanför strecket. För Timrås del är matchen extra tändvätska då laget ännu inte vunnit mot rivalen den här säsongen.

”Alla kuggar i”

Modos första säsong i Hockeyallsvenskan efter nedgraderingen har varit lite av en berg- och dalbana. På slutet har dock bitarna sakta men säkert börjat falla på plats. Förra veckan tog det unga laget en imponerande bortaskalp mot hemmastarka BIK Karlskoga. Helgens drabbning mot suveräna Mora IK blev dock en för svår nöt att knäcka, men huvudtränaren Andreas Johansson är nöjd med sitt lag.

– Jag tycker vi varit väldigt starka i de senaste 15 matcherna. Vi har seriens yngsta lag och nu börjar alla kugga i ordentligt med varandra. Mot Mora tycker jag att vi var det bättre laget i två perioder.

Ni visade upp ett starkt försvar mot BIK Karlskoga, vad gör ni bra i försvarsspelet?
– Vi har förbättrat oss rejält där, vi håller motståndarna på utsidan och släpper inte till något.

Olika matchtyper

De två föregående bataljerna har minst sagt varit olika. Modo har vunnit båda, den första med hela 6–2 hemma och den andra med 1–2 i NHK Arena. De två förlusterna talar för ett revanschsuget Timrå som kommer göra allt för att vinna. Derbykaraktären i mötet ger som vanligt en extra stark krydda och det kommer smälla i sarghörnen. Andreas Johansson vet att matcherna mot Timrå kan få vilken skepnad som helst och coachen är redo.

– Det kommer bli tufft där ute. Första match mot Timrå hade vi ett helt fantastiskt anfallsspel. Vi gjorde två snabba mål och var i förarsätet hela matchen.

– När vi vann borta tvingades vi ha tight defensiv i nästan hela matchen men vi fick med oss tre poäng.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN