MODERKLUBBARNA: Här startade karriärerna för Juniorkronorna

De är i början av sina karriärer och några kommer att bli firade stjärnor. Det som oftast glöms bort är var karriärerna startar, här är moderklubbarna för Juniorkronorna. Det som är lite unikt i årets trupp är att alla utom två spelare har olika moderföreningar.

Moderklubbarna glöms ofta bort när man pratar om framgångsrika hockeyspelare. En journalist som lyft upp spelarnas första klubbar till ytan och hyllar dem är SVT:s Chris Härenstam. Framförallt i TV-pucken får vi moderklubbarna listade.

Det är klubbar runt om i Sverige och som ofta glöms bort när de representerar klubbar som Toronto Marlies, Brynäs, Djurgården, HV71, Färjestad eller Växjö för att nämna några klubbar.

Årets upplaga av Juniorkronorna är lite unik då alla utom två har olika moderföreningar.

Olle Eriksson Ek – Färjestads BK

Spelat i Färjestad i större delen av karriären. Är utlånad till Karlskoga och blev draftad i femterundan som nummer 153 totalt under draften 2017.

Samuel Ersson – Falu IF

Till vardags i Hockeyallsvenskan och Väserås IK. Draftades i femterundan som 173 totalt av Philadelphia Flyers. Har spelat större delen av juniortiden i Brynäs IF.

Adam Åhman – Västerviks IK

Spelar till vardags i IK Oskarshamn på lån från HV71. Fostrad i Västerviks IK men har som Samuel Ersson spelat större delen av juniortiden i annan klubb. I Adam Åhmans fall HV71 som säkerligen kommer vara sugna på att plocka tillbaka målvaktstalangen.

Rasmus Sandin – Gimo IF

Karriären startade i Gimo IF men Sandin har hunnit spela i klubbar som MODO, Almtuna, Brynäs och Rögle innan han säsongen 2017-18 valde att flytta till Kanada för spel i OHL. Nu spelar han till vardags i Toronto Marlies i AHL.

Adam Ginning  – Linköping HC

Född och uppvuxen i Linköping vilket är klubben han också spelar för. Ginning som är född -00 har faktiskt inte representerat någon annan klubb än moderklubben Linköping. Ginning är draftad 2018 i andrarundan som nummer 50 totalt av Philadelphia Flyers.

Adam Boqvist – Hedemora SK

Karriären startade i Hedemora SK men han har representerat klubbar som Brynäs och Almtuna. Draftades av Chicago Blackhawks i förstarundan i årets draft som nummer 8 totalt. Spelar tillvardags i London Knights i OHL.

Nils Lundkvist – Piteå IF

Fostrades i Piteå IF men har spelat juniorhockey i Luleås organisation som han fortfarande tillhör. Sex poäng på 20 spelade SHL-matcher i år. Draftades i förstarundan i årets draft av New York Rangers som nummer 28 totalt.

Filip Westerlund – AIK Härnösand

Filip spelar till vardags i SHL och Frölunda där har det blivit en poäng på fjorton spelade matcher. Han draftades av Arizona Coyotes 2017 i andrarundan som nummer 44 totalt.

Erik Brännström  – Nässjö HC

Juniorkronornas lagkapten Erik Brännström fostrades i Nässjö HC men spelade juniorhockey i HV71. Backen stack efter SM-guldet över Atlanten till Vegas Golden Knights. Spelar för tillfället i AHL med Chicago Wolves, men lär säkerligen bli upplyft till finrummet inom en snar framtid.

Philip Broberg – Örebro HUF

Spelet större delen av sin karriär i Örebro innan han säsongen 2017-18 flyttade till Stockholm och AIK. Har denna säsong stått för sju poäng på 27 spelade matcher med AIK i Hockeyallsvenskan. Väntas gå högt i draften 2019.

Fabian Zetterlund – Färjestads BK

Har tillhört Färjestad under hela sin karriäär, blev utlånad till Timrå i åtta matcher säsongen 2017-18. Draftades av New Jersey Devils i tredjerundan 2017 som 63 totalt.

Emil Bemström – Järna SK

En fin säsong i Djurgården för Bemström som gjort 16 poäng på 23 spelade matcher. Emil draftades av Columbus Blue Jackets 2017 i fjärderundan som nummer 117.

David Gustafsson – Tingsryds AIF

Fantastiskt duktig tekare och en i raden av duktiga spelare som Tingsryds lyckats få fram. Föll på målsnöret under förra JVM som han ställdes utanför. En av lagets viktigare spelare i årets upplaga. Tillhör HV71 och draftades av Winnipeg Jets 2018 i andrarundan som nummer 60 totalt.

Jacob Olofsson – Bodens HF

Har Bodens HF som moderklubb men spelat större delen av karriären i Timrå där han fortfarande spelar. Gjort sex poäng på 22 spelade matcher. Draftades av Montreal Canadiens i andrarundan 2018 som 56 totalt.

Lucas Elvenes – Rögle BK

Lucas har varit moderklubben trogen genom karriären, blev utlånad till IK Oskarshamn under förra säsongen. I år har han gjort åtta poäng på 20 spelade matcher med sitt Rögle BK. Draftad av Vegas Golden Knights 2017 i femterundan som nummer 127 totalt.

Pontus Holmberg – VIK Västerås

Till vardags i Växjö Lakers där han gjort sju poäng på 24 spelade matcher. Draftad av Toronto 2018 i sjätterundan som 156 totalt.

Rickard Hugg – Hudiksvalls HC

Får gå tillbaka till säsongen 2016-17 där spelade hugg i SHL med Leksand och det blev en poäng på elva spelade matcher. Flyttade sen till Kanada för spel i Kitchener Rangers.

Filip Hållander – Timrå IK

Ännu en kille som varit moderklubben trogen. Tolv poäng för Timrå under säsongen som gått. Hållander draftades av Pittsburgh Penguins i andrarundan som 58 totalt.

Samuel Fagemo – HK Kings

Till vardags i Förlundas organisation där det blivit spel i J20 men även SHL. Short det starkt där han stått för 10 poäng på 21 spelade matcher med A-laget. Väntas bli draftad under årets NHL-draft.

Johan Södergran – Stocksunds IF

Tio poäng på 21 spelade matcher med Linköping i SHL gjorde framförallt en kanoninledning av säsongen. Draftades 2018 av LA Kings i sjätterundan som nummer 165 totalt.

Oskar Bäck – Hammarö HC

Till vardags i Karlskoga i Hockeyallsvenskan för Bäck. Som är draftad av Dallas Stars under 2018 års draft där han gick som nummer 75 i tredjerundan.

Nils Höglander – Malå IF

Sju poäng på 27 spelade matcher för Höglander som du hittar i Rögle BK. Representerat klubbar som AIK och Timrå. Höglander är tillgänglig för årets draft där han väntas gå högt.

Filip Svenningsson – Gislaveds SK

Gjorde en kanonsäsong 2017-18 i HV71 J20 med 39 poäng på 35 spealde matcher. Många blev nog förvånade när han säsongen efter hamnade i Hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn. Där har han gjort en stark säsong med 18 poäng på 26 spelade matcher. Draftad av Calgary Flames i sjunderundan 2017 som 202 totalt.

Isac Lundeström – Malmbergets AIF

Två poäng på femton spelade NHL-matcher med Anaheim Ducks för Lundeström som varvar spel i NHL med spel i AHL och San Diego Gulls.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN