Matchvinnaren: ”Vi ska jaga skiten ur dem”

Under måndagskvällen tog BIK Karlskoga emot AIK i den avgörande matchen om vem som ska få möta Rögle i kvalet till SHL. Efter fem perioder fick vi ett avgörande när Karlskogas forward, Carl Berglund, avgjorde matchen. 
– Man vibrerar i hela kroppen och hör hur hela hallen exploderar. Det var riktigt mäktigt, säger han till Hockeybladet.

I den avgörande matchen i kvalet till SHL kunde till slut BIK Karlskoga avgöra, efter hela 86 (!) minuter. Det var Karlskoga-ikonen Carl Berglund som kunde prickskjuta in 3-2 pucken bakom Gasper Kroselj i AIK-målet. Efteråt var det en glad ”Calle” Berglund som fick beskriva känslorna vid det avgörande målet.
– Svårt att beskriva, en enorm glädje. Man vibrerar i hela kroppen och hör hur hela hallen exploderar. Det var riktigt roligt, säger han till Hockeybladet.

”Klart det var tungt”

Med två minuter kvar av matchen så var det så gott som klart. Man ledde med 2-0 och såg ut att gå mot en komfortabel seger, men istället reducerade AIK till 1-2 med 40 sekunder kvar innan man kunde kvittera med endast sju sekunder kvar av den tredje perioden
– Klart det var tungt, om man ser till hur matchen såg ut. Vi gör vår bästa match i den här serien och pressar dem ordentligt. De såg ganska trötta ut och hade inte så mycket fram till sitt reduceringsmål, säger han och fortsätter:

– Det var två dåliga minuter, men sedan samlar vi kraft och mod inne i omklädningsrummet och till slut hittar vi en väg att vinna.

Ni har ju beskrivits lite som den fula ankungen i HockeyAllsvenskan. Blir ni SHL-svanen nu?
– Någon svan kommer vi nog aldrig bli, men vi ska göra allt nu för att ta oss dit. Detta var ju bara ett steg på vägen, och det är nu allvaret börjar liksom.

Rögle väntar i bäst av sju

Nu väntar Rögle på torsdag i en matchserie bäst av sju. Carl Berglund förklarar hur man ska sno SHL-platsen från Ängelholms-laget.
– Sett över sju matcher måste vi göra det jobbigt för dem och jaga skiten ur dem, så det ska bli roligt att försöka ta den platsen, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN