Foto: Bildbyrån.

Björklöven har plockat in en ny målvakt till nästa säsong med bakgrund i klubben. Burväktaren kommer dock fortsätta träna med SHL-klubben under våren.

Björklöven ser ut att få luta sig mot ett ungt målvaktspar mellan stolparna nästa säsong. Idag gjorde klubben klart med Oscar Masiello, född 1997, som ansluter till Umeå på lån från Luleå HF. 19-åringen kommer dock fortsätta träna med Luleå under våren och anlsluter till sitt nya lag i augusti.

“En målvakt jag känner bra från min tid i Luleå”

Inför säsongen 2013/2014 lämnade Oscar Masiello just Björklöven för att gå hockeygymnasium i Luleå. Efter framgångar i både J18 och J20 skrev han på ett tvåårskontrakt med Luleå Hockey inför denna säsongen men lånas nu ut till säsongen 2017/2018. Björklövens Joakim Fagervall tror sig veta vad han får i ynglingen.

–  Oscar Masiello är en målvakt jag känner till bra från min tid Luleå. Han har gjort stora framsteg den här säsongen. Oscar passar även perfekt i det system som vi håller på att bygga, säger Fagervall till klubbens hemsida.

Bildar ungt målvaktspar

Oscar Masiello är glad över att få göra comeback i Björklöven i jakten på rutin på A-lagsnivå. Sedan tidigare finns redan jämngamla Adam Werner till förfogande nästa säsong som ska ge Oscar en match om förstespaden.

–  En bra chans för mig att få komma ut och få seniorrutin på en hög nivå. Allt hamnar om att få spela matcher, säger även han till klubbens hemsida.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer