MÅLKAVALKADEN: Modos livsfarliga förstakedja

Det bjöds på en målkavalkad utan dess like på fredagskvällen i Scaniarinken. Samtliga sex mål gjordes av en och samma kedja när bortalaget Modo besegrade ett effektivt men rörigt SSK. Hockeybladet träffade kvällens viktigaste spelare i Modos livsfarliga förstakedja.

Ett revanschsuget SSK tog under fredagskvällen emot Modo i Hockeyallsvenskans 29:onde omgång. Den som inför matchen skulle påstått att kvällens möte skulle bli tråkigt hade tvär-fel. Förutom en målfest där totalt tio mål svepte förbi burväktarna så bjöds publiken i Scaniarinken på ett hattrick och en livsfarlig förstakedja som gjorde samtliga mål framåt.

Missvisande skottstatistiken

Redan sju minuter in i matchen pangade Modos Jonathan Johnsson in pucken bakom SSK-målvakten Justin Pogge i spel fem mot fyra. Johnssons gjorde där med sitt 14:e mål för säsongen och gav Modo en smakstart i matchen. Men SSK lät inte motståndarna fira länge utan gjorde även de mål i numerärt överläge via Andreas Hjelm som pricksköt in en kvittering. Trots det relativt svängiga spelet samt skottstatistiken som stod på arton för SSK och sju för Modo var det Modo som vann den första perioden med 1-3 med hjälp utav Patrik Karlkvist som legat bakom båda ledningsmålen.

Svängig andraperiod

Efter målkavalkaden i första perioden skulle period två kunna beskrivas som mer tillknäppt. Modos Linus Lundin stod för en riktigt vass dubbelräddning i periodens början och tillät Modo att bibehålla tvåmålsledningen när SSK ångade på. Tillslut var det åter igen Modos förstakedja som stänkte dit utökningen. Adam Tambellini blir snyggt framspelad av sin kedjekamrat, som gjorde sitt fjärde poäng i matchen, Patrik Karlkvist och här förstod nog samtliga i publiken att denna kedja inte är att leka med. Andra perioden slutar med fortsatt ledning för Modo trots att Ludwig Blomstand lyckas reducera för SSK i slutet av perioden.

Modos livsfarliga förstakedja

I tredje perioden ångade SSK på för att lyckas komma ikapp Modos tvåmålsledning. Det blir dock en alldeles för tuff uppgift då kvällens stjärna, Patrik Karlkvist, gör sitt andra hattrick för säsongen och firar graciöst på isen tillsammans med lagkamrater. Att Södertälje knappar in efter två snabba mål verkar inte bita på Modo som skickar slutresultatet 4-6 i tom kasse. En imponerande uppvisning av Modos förstalina, bestående av Patrik Karlkvist, Adam Tambellini samt Jonathan Johnsson, som stod för Modos alla sex mål framåt.

Patrik Karlkvist om kvällen

Utsedd till matchens lirare och belönad med blommor blev Modos Patrik Karlkvist. Han stod för en hattrick samt ytterligare två målgivande passningar – totalt fem poäng. Under sina två senast spelade matcher har han lyckats med konststycket nio poäng och ångar därför upp på en fjärdeplats i Hockeyallsvenskans poängliga.

–  Det kändes bra, det är alltid kul att spela när det blir mycket mål, säger Patrik Karlkvist när vi träffar honom nere i Scaniarinkens katakomber.

Vid frågan om Karlkvist gjort fem poäng i någon tidigare match skrattar han innan svaret kommer

– Nja, i Divison 1 (Hockeyettan) kanske. Nej men det var länge sedan

Modo upp till SHL?

Vi berättade för matchens stjärna att Hockeybladets läsare under inlägget ”Omröstning: Vilket lag saknar du i SHL” utsett Modo till det lag de helst ser tillbaka i SHL.

– Nej men det är, jag håller med (dem) tycker jag. Det är en klubb som jag tycker ska vara i SHL och och det är dit vi siktar.

Modo ligger för tillfället på en tredjeplats i Hockeyallsvenskan, endast fem poäng efter serieledande Björklöven. Vi frågar Karlkvist om han tycker att Modo förtjänar att spela i högsta ligan varpå han skrattandes svarar,