Foto: Bildbyrån
Hockeybladets Tomas Hedlund listar sex free agents för Hockeyallsvenskan. Spelare som misslyckdes förra säsongen och har potential att ta stor revansch den här säsongen.

Här är sex free agents som klippta och skurna för Hockeyallsvenskan. Förra säsongen gick inte alls så bra som det var förväntat från spelarna, men de har potential att lyckas i Hockeyallsvenskan.

1. Sam Marklund, forward

Sam Marklund har hunnit att bli 27 år och kommer från en riktigt stökig säsong i AIK. Där var det inte mycket som gick rätt för vare sig laget eller Marklund. Innan dess har han haft flera bra säsongen, kapaciteten finns där. De två säsongerna innan förra säsongen stod forwarden för 26 respektive 34 poäng.

2. Philip Rondahl, forward

23-årig Linköpingsfostrad forward som skulle kunna blomma ut i rätt miljö. Vem vågar satsa på Rondahl? Förra säsongen 15 poäng i Karlskrona. För två säsonger sedan gjorde han 34 poäng i den schweiziska andraligan.

3. Kevin Ekman Larsson, back

En defensiv back som börjar bli rutinerad med sina 25 år. Värvades till BIK Karlskoga där det bara blev fyra matcher förra säsongen. Borde vara intressant för flera lag i Hockeyallsvenskan.

4. Joakim Liljehöök, back

Ytterligare en defensiv back, hade ingen bra säsong i svajiga AIK förra säsongen. I rätt miljö skulle 26-åringen växa ut till en bra defensiv back med Hockeyallsvenska mått mätt. Kanske till och med för SHL om ett par år.

5. Erik Nyström, forward

Poängbäst bland spelarna i den här listan, men 16 poäng förra säsongen imponerar inte. Det finns poängkapacitet i Nyström som säsongen 2015/2016 gjorde 37 poäng i Pantern. Även han en potentiell late bloomer som fyllt 26 år.

6. Nils Carnbäck, forward

Talangen från Bäcken har aldrig lyckats som senior. Carnbäck är bara 23 år och har mycket hockey i kroppen.

 

Kommentarer

Kommentarer