LISTA: Hockeyallsvenskans bästa målvakter

Den Hockeyallsvenska premiären närmar sig och just nu slipas de sista detaljerna i spelet inför den kommande säsongen. Hockeybladet har rankat de tio bästa målvakterna i ligan inför säsongen.

10. Marcus Dahlbom, Västerås

Västerås tog klivet upp i Hockeyallsvenskan igen. Samtidigt fick Dahlbom en räddningsprocent på 93,8. Mycket fin siffra! Förhoppningsvis fortsätter han med sitt fina målvaktsspel även i högre divisioner.

9. Viktor Kokman, Vita Hästen

Det blev endast 15 matcher för Viktor Kokman under den senaste säsongen. Tror att 25-åringen får fler matcher den kommande säsongen och att han kommer göra det bra.

8. Jonatan Bjurö, Pantern

Fick visserligen en räddningsprocent på 89,6 den förra säsongen men jag tror att 27-åringen, med konkurrensen med Volden, steppar upp den kommande säsongen. Det blir viktigt för Pantern.

7. Axel Brage, Leksand

Efter två säsonger i Örebro med få spelade matcher ersätter Brage Tex Williamsson som lämnade för spel i Tingsryd. Det gäller att Brage levererar, vilket jag tror att han kommer att göra.

6. Linus Lundin, AIK

AIK har ett spännande målvaktspar. Lundin gör sin tredje säsong i Stockholmsklubben och fick en räddningsprocent på 91 på sina 25 matcher under den senaste säsongen. En mycket fin backup till Johannes Jönsson.

5. Lars Volden, Pantern

Volden är tillbaka i svensk hockey efter två säsonger i KHL. Bokfördes för 21 matcher i KHL med HC Dukla Jihlava och slutade på en räddningsprocent runt 90,5%. Blir oerhört viktig för ett Pantern som på pappret ser svagt ut inför säsongen.

4. Erik Hanses, Modo

En rutinerad målvakt som legat över 90% i räddningar under många säsonger i rad. På sina 29 matcher förra säsongen blev det 92% i räddningar. Presterar Hanses kan det bli en rolig säsong för Örnsköldsvikslaget, som ser ut att ha något spännande på gång.

3. Geroge Sörensen, Södertälje

Den danska landslagsmålvakten gör sin andra säsong i Södertälje. Med sina 92% i räddningar på 43 matcher är det omöjligt att inte tro på Sörensen även den kommande säsongen.

2. Tex Williamsson, Tingsryd

Williamsson tillbringade den senaste säsongen i Leksand, på lån från Malmö Redhawks. Med 91,5% i räddningsprocent får han anses som en utmanare till förstaplatsen. Hur det går för Tingsryd är mycket upp till Williamsson.

1. Johannes Jönsson, AIK

Jönsson spelade under den senaste säsongen i Karlskrona som åkte ur SHL. Detta var dock inte på något sätt 29-åringens fel. Med 90% i räddningar under den senaste säsongen blir Jönsson en viktig kugge i AIK den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN