LISTA: Fem potentiella SHL-stjärnor i HockeyAllsvenskan

 

Flera spelare har de senaste åren gått från HockeyAllsvenskan och nästan omgående blivit stjärnspelare i SHL. Hockeybladet listar fem spelare i HockeyAllsvenskan med potential att bli nya stjärnor. 

Pär Arlbrandt, Elias Fälth och nu senast Michael Lindqvist, är några av de som tagit klivet från HockeyAllsvenskan till SHL. Vilka spelare i årets upplaga av HockeyAllsvenskan har potentialen att göra samma resa som de. Hockeybladet listar de fem allra hetaste.

5. Rickard Palmberg, Vita Hästen
Rickard Palmberg är en spelare som spelar hockey med en stor närvaro på isen och som vill ha mycket puck. Men 28-åringen är trots sin ålder, bara inne på sin fjärde säsong i HockeyAllsvenskan. Den senaste säsongen var lite av ett genombrott för den spelskickliga forwarden med sina 39 poäng på 45 matcher. I skrivande stund leder han även årets poängliga och är ett ständigt hot i Vita Hästens offensiv. Påminner lite om Pär Arlbrandt, vars genombrott också kom senare i karriären.

4. Manuel Ågren, Oskarshamn 
Oskarshamn går som tåget i HockeyAllsvenskan och ligger trea i serien. Manuel Ågren är en stor anledning till det och är ofta med och styr Oskarshamns fina powerplay. 23-åringen är i det närmaste en komplett offensiv spelare som har de flesta av vapen i sin arsenal. Har den unika förmågan att stå på rätt ställe när en passning eller retur kommer. Ågren kan även sätta upp sina lagkamrater med fina passningar tack vare ett vasst spelsinne. Gjorde 38 poäng på 51 matcher förra säsongen och har redan gjort fyra mål på sju matcher.

3. Jonathan Dahlén, Timrå
Har ännu inte spelat någon match den här säsongen sedan återkomsten till Timrå. Men alla kan vi nog vara överens om att Jonathan Dahlén skulle ha platsat i de flesta SHL-lag redan i år. Nu får spelgeniet leka av sig ordentligt i HockeyAllsvenskan som han förra säsongen gjorde hela 44 poäng på 45 matcher i. Det poängsnittet lär inte vara sämre i år och gör han inte ett nytt försöka i Kanada, så bör SHL vara en given nästa destination.

2. Emil Molin, Modo
Emil Molin har spelat i SHL och har erfarenhet från den ligan. Men de senaste säsongerna har han spelat i HockeyAllsvenskan och gjort det bra. Förra säsongen värvades han till Modo och där blev han snabbt en ledande offensiv spelare. Den här säsongen har han tagit vid från förra säsongen och fortsätter producera mycket poäng. Har ett bra driv och känns avig i anfallszonen samtidigt som han är kapabel att göra mål själv, men även sätta upp sina medspelare. Kan komma att bli en av de större stjärnorna i SHL om han använder sina enorma offensiva potential rätt.

1. Johan Eriksson, Modo
Johan Eriksson kan var hela HockeyAllsvenskans mest sevärda spelare. Dessutom har han den unika förmågan att även vara en nyttig och produktiv spelare trots sina läckra nummer på isen. Han använder sig av en enorm skicklighet med pucken i rätt situationer och gör även en hel del poäng. Förra säsongen i Tingsryd var hans första i HockeyAllsvenskan och då gjorde han starka 39 poäng på sina 51 matcher. Den här säsongen har det redan blivit åtta poäng efter sju omgångar. Eriksson är dessutom bara 24 år gammal och i rätt ålder för att bygga ett SHL-lag kring.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN