LISTA: De tio bästa backarna i Hockeyallsvenskan

Klubbarna i Hockeyallsvenskan har slitit för att få ihop sina trupper inför den kommande säsongen. Nu har trupperna tagit form och det är dags att ranka de bästa backarna. Hockeybladets Tomas Hedlund ger er topp-tio.

Vilka är de bästa backarna i Hockeyallsvenskan? Hockeybladets Tomas Hedlund har gått igenom samtliga trupper i Hockeyallsvenskan och här är de bästa backarna. Vem som toppar listan är nog ingen skräll.

10. Victor Berglind, BIK Karlskoga

Rutinerad trots sina unga 25 år. En perfekt back för Hockeyallsvenskan. Tillbaka efter skada, en av de viktigaste spelarna i BIK Karlskoga.

09. Per Svensson, Almtuna

En stark defensiv pjäs som styr Almtunas försvar. En riktig veteran i Hockeyallsvenskan. Två matcher i SHL 2013-2014 på CV:t, men det är i Hockeyallsvenskan Svensson är kung.

08. Nicklas Grossmann, Södertälje

Gnestasonen flyttade ”hem” och är backbjässen i Södertälje. Typisk defensiv back, en riktig elaking framför det egna målet. Det gör ont att möta Grossmann.

07. Ben O’Connor, Leksand

Engelskkanadensaren O´Connor öste in poäng i Sheffield Steelers förra säsongen. Något som fick Leksand att öppna ögonen. Var med och spelade upp Storbritannien i A-gruppen i VM. Det blir spännande att följa honom i vinter.

06. Alexander Deilert, AIK

Har inte lyckats i SHL, men i Hockeyallsvenskan är Deilert en perfekt back. En tvåvägsback som kom in bra i AIK den förra säsongen. Kan växa ut till en av lagets viktigaste spelare.

05. Jens Hellgren, Vita Hästen

Stabil back att luta sig mot när det blåser. Hellgren är även han en typisk allsvensk back och rutinen spelar stor roll.

04. Kevin Schulze, Västervik

Spännande amerikansk back som värvats från ECHL, farmarliga till AHL. Schulze har tillhört Pittsburg Penguins organisation. Poängmässigt riktigt bra i ECHL och jag tror att han kan överraska i Hockeyallsvenskan.

03. Marcus Fagerudd, Södertälje

Ratades av Djurgården när Linus Hultström kom tillbaka och hamnade i Mora. Fortfarande ung och Södertäljes hockey och spel i Hockeyallsvenskan kommer att göra Fagerudd gott.

02. Alexander Hellström, Björklöven

Efter tre säsonger i Örebro flyttade Hellström hem till Björklöven. Fansen jublade och hade det inte varit för en annan hemvändare hade Hellström toppat listan.

01. Tobias Enström, Modo

Det går inte att blunda för att det här är den största värvningen i Hockeyallsvenskan på flera år. Ingen kommer i närheten av Enström, snacka om press det ligger på hemvändaren. Å andra sidan är han så bra att han kommer att klara av det.

Hedlund: Så slutar SHL – länkar till alla artiklar i serien
Arvidsson: Så slutar SHL
Hedlund: Så slutar Hockeyallsvenskan – länkar till alla artiklar i serien
Lista: Bästa målvaktsparen i SHL – länkar till alla artiklar i serien
Lista: Tio bästa backarna i SHL
Lista: Tio bästa forwards i SHL
Lista: Tio bästa nyförvärven i SHL
Lista: Tio bästa målvakterna i Hockeyallsvenskan

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN