LIF-SILLY: Därför nobbar Rahm Leksand

Robin Rahm väljer att lämna Leksand och Hockeyallsvenskan för spel i Österrike. Ett steg i rätt riktig enligt honom själv.
-Ligan öppnar dörrar för mig något som inte Hockeyallsvenskan gör. Kommer man inte till SHL så händer set inte så mycket mer, säger Robin Rahm till Hockeybladet.nu

Robin Rahm kom in sent till Leksand från danska Odense. Det blev fem spelade matcher för Robin i Hockeyallsvenskan som han nu väljer att lämna för Österrike och Graz 99ers.

-Jag hade ögonen på den ligan redan förra säsongen. Det har hela tiden varit ett tydligt mål att antingen ta mig in i Tyska högsta ligan eller i EBEL. Det känns väldigt roligt att få chansen i Österrike. Det är en bra liga och ett perfekt steg för mig att ta i karriären.

Hockeyallsvenskan en andraliga

Beslutet att lämna Leksand för Österrike kom ganska hastigt och Leksand var villiga att förlänga med målvakten. Men för Robin var det aldrig ett alternativ att stanna kvar i Hockeyallsvenskan.

-Leksand var intresserade över en förlängning men som jag sa tidigare så var utlandet det som lockade mest. Hockeyallsvenskan är bra men kommer man inte upp till SHL så händer det inte så mycket mer i ens karriär. Scouter ser Hockeyallsvenskan just som en andraliga, tyvärr. Karriärmässigt var det ett självklart val att flytta till Österrike.

Vad är det som lockar med Österrike?

-Det sociala är jättebra. Sen är det bra hockey i den ligan och korta resor till matcherna. Det lär märkas skillnad från Sverige och vårt avlånga land. Både Tyska och Österrikiska ligan är på uppgång och vill man ta nästa steg i karriären så är det dit man ska flytta om SHL-klubbarna inte visar intresse, som för mig i detta fall. Sen drömmen är att få spela i Tyskland och då är detta rätt väg att ta. Sen så är det naturligtvis en ekonomisk fråga. EBEL är lönemässigt på väg upp medan Hockeyallsvenskan går åt motsatt riktning, avslutar Robin Rahm till Hockeybladet.nu

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN