KLART: Leksand sparkar tränaren

Leksand har inlett den hockeyallsvenska säsongen på ett fiaskoartat sätt. Nu står det klart att tränaren Markus Åkerblom sparkas. 

Inför säsongen tog Markus Åkerblom över som ny tränare för Leksand. Detta efter att laget i våras åkt ur SHL efter att ha förlorat kvalet mot rivalen Mora. Starten på hockeyallsvenskan har varit allt annat än bra, och laget placerar sig först på 12:e plats av 14 lag. Detta efter åtta spelade omgångar. Under gårdagskvällen åkte man på sin femte raka förlust mot Tingsryd i en match som slutade 2-6. Nu har ledningen fått nog.

Tränaren sparkas

SportExpressens Johan Svensson avslöjade tidigare idag att tränare Markus Åkerblom inte får fortsatt förtroende på tränarposten. Nu har klubben på sin hemsida bekräftat uppgifterna. Med omedelbar verkan tar J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath över på temporär basis. Sportsligt ansvarige Mikael Karlberg berättar om förändringen till klubbens hemsida:
– Vi måste få ut mer av spelartruppen vi har och måste agera innan fler matcher rinner oss ur händerna. Jens och Elias har inlett säsongen bra med vårt J20-lag och dom är beredda att ta över med kort varsel. Vi har haft många möten under veckan och alla inblandade är överens om den här lösningen för föreningens bästa.

Har erbjudits jobba kvar i föreningen 

Numera sparkade Åkerblom kom till Leksand inför denna säsongen och hade innan dess varit tränare för Björklöven, där han fick sparken ifrån i januari på grund av bristande resultat. Beskedet om att han får lämna sitt jobb behöver dock inte innebära slutet i Leksand. Han har nämligen, tillsammans med assisterande tränaren Örjan Lindemark, erbjudits en annan roll i föreningen.

– Markus Åkerblom och Örjan Lindmark har båda fått erbjudande om att jobba kvar i föreningen. Örjan har tackat ja till att träna J20 och jobba vidare med våra talangfulla backar, avslutar Mikael Karlberg till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN