Foto: Bildbyrån.

Den forna juniorlandslagsmannen Daniel Bernhardt lämnar SHL för Hockeyallsvenskan. Den 21 år gamla forwarden fortsätter sitt äventyr i toppklubben BIK Karlskoga.

BIK Karlskoga var åter igen ett topplag i årets upplaga av Hockeyallsvenskan. Och som i vanlig ordning får de stå och se på när deras toppspelare lämnar för andra klubbar, år ut och år in.

“Att välja BIK var självklart”

Idag blev dock en ny spelare rekryterad till Karlskoga. Det handlar om forwarden Daniel Bernhardt, som hämtas från Djurgårdens IF. 21-åringen har landslagsmeriter från juniorlandslagen och spelade den gångna säsongen mestadels i Västerås IK, samt fyra matcher i Djurgården. I Hockeyallsvenskan blev det fem mål och två assist på 38 matcher. Karlskogas sportchef tror hårt på sitt nytillskott.

–  Vi ser stora uppsidor hos Daniel. Han har fina skills framförallt offensivt. I rätt miljö och med rätt förtroende tror vi att Daniel har stor utvecklingspotential, säger sportchefen Torsten Yngvesson till klubbens hemsida.

BIK Karlskoga har varit framgångsrika med att utveckla spelare de sista åren. Det lockar en ung spelare som Daniel Bernhardt som inte tvekade på en flytt till topplaget.

–  Att välja BIK var självklart för min del. BIK är en klubb som är väldigt duktiga på att utveckla spelare och samtidigt vara ett topplag, säger Bernhardt.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer