KLART: Assistkungen tillbaka i HockeyAllsvenskan

Timrå har gjort klart med starkt nyförvärv i form av Alexandre Lavoie, som vann assistligan i HockeyAllsvenskan under fjolårets säsong i Karlskogas tröja.

Två långtidsskadade forwards, i form av Sebastian Lauritzen och Tobias Liljendahl, gav Timrå behovet att se över spelarmarknaden. Där hittade man Alexandre Lavoie som, via en stark säsong i BIK Karlskoga, värvades till finska KalPa – där han emellertid inte producerat poäng i den takt klubben önskat. I HockeyAllsvenskan har han dock ett respekterat namn, då han under fjolårssäsongen producerade hela 52 poäng på 51 matcher, varav 38 assist. Han noterades även för ytterligare sju poäng, varav sex assist, under det efterföljande playoff-spelet.

”Toppspelare”

Kontraktet gäller säsongen ut – och sportchefen Kent Norberg hymlar inte om att det är en spelare av hög kaliber som anslutit till laget. Till klubbens hemsida säger han följande:

”Vi har två långtidsskadade spelare nu så därför har vi kollat marknaden efter bra ersättare. När Alex då dök upp så kände vi att det här var ett bra alternativ. Alex gjorde det bra förra året i HockeyAllsvenskan och han har visat att han är en toppspelare på den här nivån. Det här blir ett bra tillskott för oss.”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN