Kaos i Vita Hästen – kan inte betala ut löner

Vita Hästen brottas med flera tunga lönetvister, bland annat är man skyldig tidigare anställa upp emot en miljon kronor rapporterar Sportbladet.

Det är många klubbar i HockeyAllsvenskan som under de senaste åren har brottats med ekonomiska knipor – nu senast: Vita Hästen. Norrköpingsklubben har under flertalet år haft det tufft med ekonomin och nu rapporterar Sportbladet att läget är kritiskt.

Bland de som inte fått ut sin lön är förre tränaren Mikael Johansson som nyligen fick lämna klubben.
– Det har inte löst sig ännu och jag vet inte vad de väntar på, säger Johansson till Sportbladet och fortsätter:
– Jag var på Jensen mycket, men det hände aldrig något. Vi var överens om en avbetalningsplan, men sedan har jag inte fått tag i honom.

Jurister inkopplade

Klubbens Key Account Manager, Johannes Cakar, uppges enligt Sportbladet kunna kräva klubben på 500 000 kronor. Cakar har kopplat in en jurist som hjälper honom att driva ärendet, någonting som även Mikael Johansson överväger att göra. Johansson har runt 400 000 kronor i pensionsavsättningar som han inte fått utbetald av klubben.
– Det är jättetråkigt, men jag har kanske varit för snäll också. Om det inte händer något får jag väl ta kontakt med en advokat.

VD:n lämnar klubben

Det ska inte bara vara i dessa två tvister som klubben för närvarande befinner sig i. Tre andra tvister mellan klubben och facket ska även pågå.

Den 1 december meddelade klubbens VD Fredrik Jensen att han lämnar klubben och gör sin sista arbetsdag den 31 januari nästa år.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN