Home Ligor Hockeyallsvenskan JVM-stjärnan: ”Leksand gjorde ju det förra året”

JVM-stjärnan: ”Leksand gjorde ju det förra året”

0

Jonathan Dahlén tilldelades under gårdagen Guldgallret som tillfaller den bästa junioren i HockeyAllsvenskan. I en intervju med Hockeybladet berättar han om tankarna efter utmärkelsen, om sin säsong och framtiden.

Innan gårdagens match mellan Timrå och Modo tilldelades Jonathan Dahlén priset som HockeyAllsvenskans bästa junior och det var ren och skär glädje när han fick beskedet.
– Riktigt kul, väldigt rolig utmärkelse att få, säger Jonathan Dahlén till Hockeybladet.nu

Det har varit en succéartad och händelserik säsong för 19-årige Dahlén. Med sina 44 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan ligger han på en fjärdeplats i den totala poängligan. I mitten av säsongen representerade han också Sverige i Junior-VM där han gjorde succé. Efter det har formkurvan pekat rakt uppåt för den tidigare stortränaren Ulf Dahléns son.
– Jo, men det har väl gått bättre och bättre. Ända sedan JVM har jag spelar riktigt bra och presterat min bästa hockey, så det har varit en extremt rolig säsong. Nu hoppas jag att vi kan avsluta den på bästa sätt också, säger han.

Tror du att ni har chansen att nå hela vägen?
Ja, Leksand gjorde ju det förra året. Chansen finns där, men det är mycket som ska falla på plats. Men det är klart vi tror på det.

Tidigare i dagarna blev hans rättigheter i NHL trejdade från Ottawa Senators till Vancouver Canucks, men än så länge har forwarden inte hunnit tänka på framtiden.
– Jag har bara fått ett samtal där dem välkomnade mig till klubben och ville få över mig för att visa runt. Vi har inte pratat om hur jag ska göra nästa säsong, men jag har fullt fokus på slutet nu och hoppas på att vi kan göra ett riktigt bra resultat med Timrå, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.