Inför Timrå IK – Vita Hästen: ”En kombination av olika saker”

Ikväll tar ett svajande Timrå IK emot tabellsjuan Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Sex poäng skiljer lagen åt inför matchen, där båda letar efter en stabil form inför slutspurten.

Det tredje mötet den här säsongen mellan Timrå IK och Vita Hästen närmar sig. Viktiga poäng står dessutom på spel, då det endast skiljer sex poäng mellan sexan och sjuan i serien. De tidigare matcherna mellan lagen har varit jämna och fartfyllda med ett böljande spel åt båda hållen.

”Vita hästen var bättre”

Timrå har vid båda tillfällena gått ur med segern i behåll mot Vita Hästen. Första matchen slutade med 3-1, följt av en övertidsseger med 1-2 på bortaplan för Timrå. Trots ett övertag för Roger Forsberg och hans lag, så är tränaren ändå ödmjuk inför kvällens uppgift.

– Här hemma tycker jag faktiskt att Vita Hästen var det bättre laget i den matchen första matchen. Men det är små marginaler som avgör och i den här branschen kan det vara lite stolpe ut, säger Roger Forsberg till Hockeybladet.

Vad kännetecknar matcherna mot Vita Hästen?
– Det brukar alltid vara en fartfylld och rolig hockey mot Vita Hästen. Vi spelar en ganska lika ishockey med mycket fart, och vi måste passa oss för att det inte ska bli för böljande spel fram och tillbaka.

”Liten formsvacka innan JVM”

Jens Lööke, Jonathan Dahlén och Elias Pettersson, tre av Timrås viktigaste spelare var under ett par matchers tid borta på landslagsspel. Trots tunga tapp menar inte Roger Forsberg att lagets senaste berg- och dalbana beror på det, snarare en ”kombination” av olika saker och tillfälligheter.

– Det är en kombination av olika saker som gör att det sett ut som det gjort på slutet. Mot Björklöven var vi bra, och mot SSK kunde vi lika gärna ha haft stolpe in istället, plus att deras målvakt var väldigt bra då.

Tog det hårt på laget när ni tappade spelare till junior-VM?
– Det var inga tröttare ben eller tendeser till det. Vi hade redan en liten formsvacka innan det.

Vem i ditt lag avgör?
– Jag sticker ut hakan och säger Jens Lööke, han har sett pigg ut efter JVM, säger Roger Forsberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN