Hockeyallsvenskan vill nå en miljon besökare

I ett pressmeddelande som kom ut idag så berättar Linnea Leijonklo som är PR- och Kommunikationsansvarig på HockeyAllsvenskan att man närmar sig en miljon åskådare sammanlagt över säsongen.

Publiksnittet i Hockeyallsvenskan är inne i en positiv trend. Förra säsongen ökades publiksnittet med 5% jämfört med året innan. Den här säsongen så fortsätter ökningen och man ligger just nu 1,9% över snittet jämfört med ifjol. Nu siktar man på att nå över en miljon åskådare innan säsongen är slut.

— Självklart tror vi att det är möjligt om alla gör en kraftsamling och kommer till arenorna för att stötta sitt lag. Når vi miljonen har vi såklart en förhoppning om att hitta den miljonte besökaren som ska uppvaktas, säger Linnea Leijonklo, PR- och Kommunikationsansvarig på HockeyAllsvenskan i pressmeddelandet.

Skulle man hålla nuvarande snitt så skulle den totala siffran landa på 979 160 åskådare. Naggande nära men ändå en bit ifrån den där miljonen som man eftersträvar. Därför startar man nu en kampanj med hashtagen #motmiljonen för att uppmärksamma befolkningen på att man vill nå sitt mål.

Även årets supporter ska utses

I samband med kampanjen så startar man också en ny utmärkelse där man belyser att man inte är någonting utan supportrarna och att Hockeyallsvenskan är supportrarnas liga. En tävling kommer att gå av stapeln där en ”årets supporter” i respektive lag ska koras. Vem som helst kommer att kunna gå in och nominera en person som den tycker är värd titeln ”årets supporter”. I samband med lagens sista hemmamatch så kommer respektive supporter att hyllas av Hockeyallsvenskan och respektive klubb.

Publiksnittet för Hockeyallsvenskan var den 31 januari 2690 personer per match.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN