HOCKEYALLSVENSKAN: Västervik nästa klubb att värva från NHL

Hockeyallsvenska Västervik nästa klubb att värva från NHL. Ikväll presenterade de ett lån från Washington Capitals.

Det är något av en NHL-invasion i Hockeyallsvenskan, Västervik nästa klubb att värva från NHL. Från Washington Capitals organisation kommer den före detta Djurgårdsspelaren Axel Jonsson-Fjällby. Det är Västerviks första NHL-förstärkning, något som Sportexpressen var först att rapportera om.

Lånas in i säsongsstarten

I Hockeyallsvenskan är det tillåtet att ta in spelare på korttidskontrakt, till skillnad mot SHL där spelarna behöver ha ett giltigt kontrakt med spelaren som lämnat för NHL.

Därför är det möjligt för Västervik att låna in Axel Jonsson-Fjällby till dess att NHL-camperna startar igen, troligen i november.

– Vi är så klart väldigt glada över att få ha Axel hos oss i starten av denna säsong. Innan var vi bara 13 forwards vilket gjort att vi är väldigt sårbara för skador och sjukdomar. Med Axel både spetsar vi och breddar truppen. Axel är främst känd för sin starka skridskoåkning men har ett betydligt bredare register än så. Dessutom användbar i många spelformer. Vi känner att hans profil av spelartyp passar bra in i vårt sätt att spela och det ska bli kul att följa honom på nära håll, säger Emil Georgsson, sportchef i Västervik i ett pressmeddelande.

Då startar Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan startar fredagen 2 oktober, du hittar de första matcherna här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN