HOCKEYALLSVENSKAN: Mäktig vändning av Almtuna på Hovet

Almtuna stod för en mäktig vändning när laget besegrade bottenlaget AIK inför 947 betalande åskådare på Hovet. AIK har nu elva poäng upp till säker mark i Hockeyallsvenskan.

Med 2-0 i baken stod Almtuna för en mäktig vändning på Hovet när laget vann med 3-2. Med drygt sju minuter kvar reducerade Uppsalaklubben AIK:s ledning till 2-1. Efter det väntade man tills det var drygt två minuter kvar innan kvitteringen kom. Då hade hemmapubliken räknat in segern och chockerad tyst såg de Almtuna ta ledningen 54 sekunder senare.

21 förluster

I och med förlusten har nu AIK 21 frluster på 27 spelade omgångar och hela elva poäng upp till säker mark. Det går riktigt tungt för ”Gnaget” som dessutom åkte på den sjätte raka förlusten. PÅ onsdag väntar ytterligare en skräckmatch för Solnalaget.

Trendbrott

För segrande Almtuna var vinsten ett trendbrott efter två raka förluster och kaget har nu fyra sköna poäng ner till Mora på negativ kvalplats. Riktar Almtuna blicken uppåt är det enbart sex poäng upp till kvalplats mot SHL.

Stor segerorganisatör var Almtunas veteran Tony Mårtensson som först kvitterade till 2-2 och sedan assisterade till segermålet. Almtuna har bottenlaget Västervik i nästa omgång hemma i Uppsala.

Stackars Järvinen

I AIK är det riktigt synd om storspelande målvakten Mika Järvinen, som ensam höll Almtuna stången i över 50 minuter. Han stog för 30 räddningar och flertalet var riktigt vassa. I slutet tvingades han kapitulera och fick till sist se tre puckar hamna i nätet bakom sig.

Fotnot: Den officiella publiksiffran är 2 103 sålda biljetter.