HOCKEYALLSVENSKAN: Höstens statistik

0
1436
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN
Likt gårdagens statistik i SHL gör Hockeybladet självklart en lista över vad som hänt i Hockeyallsvenskan under hösten. Vem har gjort flest poäng, mål, utvisningar och så vidare. Här finner ni allt nödvändigt och onödigt vetande. 

Under gårdagen kunde ni läsa om höstens statistik i SHL. Nu kommer även samma vara från Hockeyallsvenskan. Dock har inte denna serie uppehåll likt ”storebror” men likt så intressant. Till att börja med så får vi tacka alla människor som sitter och för statistik på matcherna. Utan er skulle aldrig vi ”statistiknördar” kunna överleva. För visst är det något så vansinnigt intressant med detta?

Det har nog inte gått någon obemärkt att Albin Lundin i Timrå och Jonathan Johnsson i Modo är höstens poängkungar i Allsvenskan. Lundin har gjort 27 poäng på 17 matcher och Johnsson 26 på 16 matcher under hösten. Flest mål har Modos Henrik Björklund mäktat med, 11 mål på 16 matcher.

Björklöven leder Hockeyallsvenskan 

Serieledarna från Umeå, Björklöven får nog räknas som ett kollektiv. Den interna skytteligan leds av Fredric Andersson på 9 fullträffar. Detta ger honom en sjunde plats i skytteligan. Högerbacken Per Svensson från Almtuna har mest speltid med 24 minuter och 47 sekunder i snitt per match. Karlskogas back Adam Björkman snittar efter fem matcher endast 13 sekunder per match.

Gustav Willman Borvik från Kristianstad har mäktat med två matchstraff under säsongen och leder då självklart utvisningsligan. Faktum är att de är de enda utvisningarna som Willman Borvik fått under säsongen. 100 Procent matchstraff alltså (!)

Snällaste spelaren är Tobias Liljendahl i Almtuna. Han har mest speltid utan att ha suttit en enda sekund på botbänken.

Umeålaget är även populärast 

 

Flest tacklingar har Västerviks Oscar Pettersson delat ut och Jonathan Dahlén i Timrå skjuter flest skott på mål. Föga förvånande är att Björklövens målvakt Joe Cannata har högst räddningsprocent.

Det är Umeålaget Björklöven som har högst publiksiffra med sina 4 394 åskådare per match. I botten hittar vi Västervik med svaga 1 140. Björklöven hittar vi i topp i många listor och så även i powerplay. Med sina 29.09 procent ligger de bäst till och hela 88 procent i boxplay. Inte undra på att Västerbottningarna leder serien.

Mer läsning
FINA GESTEN: Det är så Timrås supportrar ska vara kända.
Allt om Hockeyallsvenskan hittar ni här 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.