HOCKEYALLSVENSKA FINALEN: ”Domargrej som avgör”

0
858
Finalen i Hockeyallsvenskan: ”domargrej som avgör”
Foto: Bildbyrån
Finalen i Hockeyallsvenskan och dess första möte närmar sig med storsteg. Ikväll, klockan 19.00 börjar resan mot SHL på riktigt för finallagen Björklöven och Modo. Hur ser lagens förutsättningar ut inför matcherna och vad tror tränaren kan avgöra finalens utgång? 

Väntan är över, ikväll börjar Hockeyallsvenskans final mellan klassikerlagen Björklöven och Modo. För tabelltvåan blev det en kamp in i det sista för att säkra finalplatsen efter att länge ha haft rivalerna Timrå hack i häl. Björklöven har däremot gått som tåget denna säsong och lyckades bli grundseriens vinnare långt innan den sista matchen skulle spelas. Hur jämnt är det egentligen mellan lagen och vem blir den som får avgöra finalspelet?

Björn Hellkvist: ”Domargrej som avgör” 

De tidigare mötena under grundserien talar för att båda lagen är starka på hemmaplan, vilket i detta fall innebär att Björklöven skulle vinna finalserien. Samtidigt har Modo fördelen poängmässigt då de tagit åtta av tolv poäng under grundserien, vilket siffermässigt gör dem starkare. Modos tränare Björn Hellkvist siar vad han tror kommer avgöra finalserien mellan sitt Modo och Björklöven.

– Vi har möts fem gånger under säsongen, det kunde lika gärna ha slutat oavgjort i de fem matcherna så jag räknar med att det säkert blir någon ”suddenmatch” och säkert någon domargrej som avgör någon match, säger Hellkvist till TV4 sporten.

Björklöven – Modo 3 – 2, övertid
Modo – Björklöven 3 – 1
Björklöven – Modo 4 – 3, straffar
Modo – Björklöven 4 – 2

Poängrekord gånger två 

Förutom att de båda lagen varit i toppform under säsongen har de båda dessutom stått för poängrekord. Det ena laget, Björklöven, tog totalt 121 poäng under grundserien och slog där med nytt poängrekord när det kommer till flest ihopspelade poäng under en säsong. Modo stod istället för en individuell bedrift när lagets stjärna Jonathan Johnsson spelade till sig totalt 79 poäng och där med slog poängrekord när det kommer till spelares individuella prestationer i ligan. Det forna poängrekordet från 2008/09 stod på 77 poäng och hölls av Per Arlbrandt.

Hockeyallsvenska finalen
Tisdag 10 mars 19.00 Björklöven Modo A3 Arena
Torsdag 12 mars 19.00 Modo Björklöven Fjällräven Center
Lördag 14 mars 15.15 Björklöven Modo A3 Arena
Ev. Måndag 16 mars 19.00 Modo Björklöven Fjällräven Center
Ev. Onsdag 18 mars 19.00 Björklöven Modo A3 Arena

Du följer den Hockeyallsvenska finalen på Cmore.

Inget lag som förlorat den Hockeyallsvenska finalen har lyckats ta sig till direktkval till SHL.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fjorton − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.