HEDLUND: Så slutar Hockeyallsvenskan 2020/2021
Foto: Henric Wauge
Ikväll är det premiär och så slutar Hockeyallsvenskan 2020/2021, i alla fall om man frågar Hockeybladets Tomas Hedlund. Håller du med?

Så slutar Hockeyallsvenskan 2020/2021 enligt Hockeybladets Tomas Hedlund. Han gör ett försök att hitta den rättmätiga vinnaren av Hockeyallsvenskan. Vill du följa Hockeyallsvenskan via stream gör du det bäst via Hockeybladets erbjudande på C More.

Tydligt uppdelad

Här nedan kommer mitt tips på hur Hockeyallsvenskan kommer att sluta när den sista omgången för säsongen är avslutad. Jag ser tre tydliga block där det kan sluta hur som helst inom blocken. Förutom den sista platsen i ligan, den är vikt till Väsby. Tyvärr är det något fel på min spåkula, det har tydligen varit så genom åren – men jag ger den ett försök till att hitta rätt tabell.

14. Väsby

Det finns ingen som kan tro något annat än att det blir Väsby som belägger den sista platsen i Hockeyallsvenskan. Klubbens räddning kan vara att de snabbt blir redo för kval och kan rikta in sig på det.

13. Kristianstad

Andra året är alltid svårast heter det och det få gälla för Kristianstad också. Visst de har gjort en fin försäsong, men det är inget jag tar med i beräkningen. Klarade sig kvar på grund av att säsongen stängde ner. Nu blir det play out till våren.

12. Tingsryd

Lilla bruksorten Tingsryd slutade på en tionde plats förra säsongen. Nu blir den ett par pinnhål ner och säsongen tar slut samtidigt som den sista omgången i Hockeyallsvenskan spelas.

11. Almtuna

Almtuna bygger om och ombyggnationer kan ta tid. Allt är nytt utom ishallen de spelar i. Kan mycket väl bli en stor överraskning för många, så även för mig. Klarar Almtuna sig kvar den här säsongen kan de mycketväl bli att räkna med till nästkommande säsong.

10. Vita Hästen

Har något spännande på gång och klarar de baar ekonomin kan de bli att räkna med framöver. Har mycket att bygga på, men räcker inte längre än till ett play in – eller åttondelsfinal som det kallas.

09. Mora

Dalarnas mellanmjölk, en klubb som lyfter ibland. Den här säsongen kommer de inte att lyfta. De är för svaga och de kommer att vara glada att säsongen slutar tidigt, även om de går till slutspel. Där tar det stopp.

08. Västervik

Har etablerat sig som ett stabilt mittenlag i Hockeyallsvenskan. Där kommer de att stranna även den här säsongen. Ska bli intressant att följa klubbens arbete för att bli ett topplag. Ett klassiskt mittenlag dock och det sitter i väggarna.

07. BIK Karlskoga

Det här är laget som alltid gäckar mina tips, sätter jag dem högt håller de på att åka ur, sätter jag dem lågt så spelar de Hockeyallsvensk final. Ett lag som är svårplacerat och går helt sin egen väg, med spelare som ingen annan vill ha, känns det som. En spännande klubb som väcker känslor.

06. Södertälje

Klassiska SSK har fastnat i Hockeyallsvenskan och egentligen är det inget som tyder på att de kommer att spela i någon annan serie nästa säsong heller. Har även de ett spännandelag på gång och kan komma att överraska. Tipset säger dock att det blir en sjätteplats och säkrad kvartsfinalplats.

05. Modo

Här är laget som verkligen drabbades när säsongen stängdes ner. Först gick man miste om chansen att gå upp i SHL Sedan bradskattades laget på mer än 160 gjorda poäng, det ersätter man inte i en handvändning. Är där uppe i toppen, men når inte ända fram.

04. Västerås

Inte ett absolut topplag den här säsongen heller. Intressanta värvningar och har etablerat sig ordentligt i Hockeyallsvenskan. Målet är så klart SHL, men det får vänta några år. Västerås har potential att överraska.

03. Timrå

Topptippade av de flesta och kommer att vara i toppen. Det kommer att bli ett riktigt getingbo i Hockeyallsvenskans topp. Timrå kommer att vara där och kriga. Ett av lagen som har stor potential att spela i SHL nästa säsong.

02. Björklöven

Vann serien överlägset förra säsongen, halkar ner en placering den här. Har ett mycket strakt lag och kommer att kriga om den där enda SHL-platsen som är vikt för Hockeyallsvenskan.

01. AIK

Nu har den där Hedlund fått i sig något kanske ni tycker. Hur kan laget som var hjälplöst sist förra säsongen ha någon chans att vinna Hockeyallsvenskan.

Det är ganska lätt att motivera att kriskubben AIK nu andas morgonluft. Ekonomin är räddad, miljonerna har rullat in och spelare av hög allsvensk kvalitet har kommit tillbaka eller värvats nytt. Målvaktsposten är AIK:s jobspost, löser det den – vilket jag tror att de gör kommer de att vinna Hockeyallsvenskan 2020/2021. Om de tar sig upp till SHL, det står skrivet i stjärnorna än så länge.

Tabellen

01. AIK
02. Björklöven
03. Timrå
04. Västerås
05. Modo
06. Södertälje
07. BIK Karlskoga
08. Västervik
09. Mora
10. Vita Hästen
11. Almtuna
12. Tingsryd
13. Kristianstad
14. Väsby

Kommentarer

Kommentarer