HEDLUND: Så slutar Hockeyallsvenskan 2018/2019 – plats 7-10

Det är dags för en ny säsong av Hockeyallsvenskan och nu rankas lagen inför säsongsstarten. Nu blickar vi uppåt i tabellen och spår vilka lag som hamnar kring det mellersta kvalstrecket. Håller du med? Hur ser din tabell ut.

Den 21 september startar Hockeyallsvenskan 2018/2019 och lagen börjar bli klara med trupperna. Utefter hur trupperna ser ut just nu rankar Hockeybladets Tomas Hedlund lagen, vi fortsätter med lagen på placeringarna 7-10.

Striden om kvalstrecket

Vi letar oss upp till de lag som kommer att slåss om de viktiga platserna, att få kvala mot SHL. Dels förlängs säsongen något – utan att ha ångest att tvingas kvala för att vara kvar i Hockeyallsvenskan.

10. Västerås

Nykomlingen Västerås når inte riktigt fram till kvalet om platserna till slutkvalet till SHL. När man ser tillbaka på säsongen kommer man vara nöjda med säsongen, även om det kommer att gnällas under säsongen. Spännande nyförvärv i unga spelarna Samuel Ersson, Brynäs och Isac Skedung, Leksand kryddat med rutinen i Jonas Liwing senast i SSK.

09. Oskarshamn

Förra säsongen gick sportchefen Per Kenttä in för att låna till sig spelare. Nu har han tänkt om och värvat ihop ett nytt lag. Även nya tränare i Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg ska ge trygghet. Planen att vara ett lag för SHL inom tre år får nog läggas på is i alla fall under detta år som får ses som ett mellanår. Missar precis vidare kval till SHL. Två riktigt spännande nyförvärv i Filip Svenningsson, HV71 och Joakim Thelin, AIK.

08. Almtuna

Har värvat Tony Mårtensson, 38, från Linköping i SHL. Blir lagets pappa och hur han fungerar i Hockeyallsvenskan återstår att se. Gustav Lindström är det tyngsta tappet i truppen. Kommer som vanligt att slå ur experternas underläge och det trivs Uppsalalaget med. Sista lag till SHL-kval, sen tar det stopp.

07. Västervik

Västervik är ett av de lag som värvat spännande. Klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen. Nu ska Mattias Karlin som kom tillbaka till klubben efter att fått sparken från Mora under förra säsongen. Nu tar också legendaren Mikael Johansson plats i Västerviks bås, även Johansson fick gå från Mora under den förra säsongen. Det räcker till en sjunde plats och i kvalet kan allt hända med Västervik.

Lagen placerade 11-14.
Imorgon presenteras lagen placerade 3-6.

Hedlunds tabelltips

01.
02.
03.
04.
05.
06.
07. Västervik
08. Almtuna
09. Oskarshamn
10. Västerås
11. Vita Hästen
12. Pantern
13. Karlskrona
14. BIK Karlskoga

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN