HEDLUND: Så slutar Hockeyallsvenskan 2018/2019 – plats 11-14

Det är dags för en ny säsong av Hockeyallsvenskan och nu rankas lagen inför säsongsstarten. Vi startar med lagen som strider om att slippa kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan. Håller du med? Hur ser din tabell ut.

Den 21 september startar Hockeyallsvenskan 2018/2019 och lagen börjar bli klara med trupperna. Utefter hur trupperna ser ut just nu rankar Hockeybladets Tomas Hedlund lagen enligt följande vi startar med lagen på placeringarna 11-14.

Bottenlagen

De fyra lag som kommer att slåss för sitt liv i slutet av säsongen blir BIK Karlskoga, Karlskrona, Pantern och Vita Hästen. Risken är överhängande att det kommer att avgöras i de sista omgångarna.

14. BIK Karlskoga

Har haft det jobbigt sedan klubbens hjärtan slutade och tränaren Tobias Thermell fick sparken förra säsongen. Tunga förluster och oprövade tränare gör dem till ett av lagen som tvingas kvala. Lagets styrka är målvaktsparet och att de får slå ur underläge.

13. Karlskrona

Klubben åkte expresshiss genom seriesystemen och lyckades aldrig växa i SHL-kostymen. Nu tvingas de börja om och det ser ut som expresshissen går neråt den här gången. Inget nyförvärv skrämmer motståndet. Många av förra säsongens spelare återfinns i Hockeyallsvenskan och kommer vilja avgöra mot gamla klubben.

12. Pantern

Pantern hade svensk elithockeys sämsta publiksnitt och under silly season har de kommit på kant med de som verkligen stöttat dem, supporterklubben. Genom att ha ett årsmöte i gråzonen för vad som är okej inom Riksidrottsförbundets regler lämnade supportrarna årsmötet i protest. Avsaknaden från riktigt starka nyförvärv och utan egentlig huvudtränare kommer säsongen sluta i ångest. Tror dock att de kommer att klara sig kvar i sista stund. Möter den troliga bottenkollegan Karlskrona i sista omgången – avgörs det då?

11. Vita Hästen

Fågel eller fisk för Leif Strömbergs lagbygge? Kommer nyförvärven att lyfta? Jag tror att de kommer att få svårt i början och det kommer att hänga kvar hela säsongen. Strömberg kommer sitta kvar som tränare genom hela säsongen, men det slutar utan kval åt något håll.

Imorgon presenteras lagen placerade 7-10.

Hedlunds tabelltips

01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11. Vita Hästen
12. Pantern
13. Karlskrona
14. BIK Karlskoga

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN