HEDLUND: Så slutar Hockeyallsvenskan 2018/2019 – Hockeyallsvenska finalen

Det är dags för en ny säsong av Hockeyallsvenskan och nu rankas lagen inför säsongsstarten. Här är Hockeybladets favoriter till att spela den Hockeyallsvenska finalen. Håller du med? Hur ser din tabell ut.

Den 21 september startar Hockeyallsvenskan 2018/2019 och lagen börjar bli klara med trupperna. Utefter hur trupperna ser ut just nu rankar Hockeybladets Tomas Hedlund lagen, sist ut är lagen som kommer att mötas i den Hockeyallsvenska finalen.

De spelar final

Två lag som startade förra säsongen uselt och båda lagen bytte tränare under säsongen. Nu har de båda klassiska klubbarna med fyra respektive sju SM-guld på meritlistan hittat rätt. Så rätt att de till och med kan vara med och slåss om en plats i SHL. Får de ihop lagen kan de slå ut kvallagen från SHL.

02. Leksand

Leif Carlsson har fått jobba med laget och har värvat grymt smart. Det kan vara det bästa laget Leksand haft på länge och vågar man ge laget förtroende kommer många av spelarna att spela i SHL nästa säsong. Många spelare är ute efter revansch och vill visa att de är spelare att räkna med, det är precis sådana spelare Leksand ska bygga sitt lag med. De kommer också att få supportrarna med sig i och med att de kommer att ge 100 procent i varje match. Bästa värvningar? Thomas Valkvä-Olsen, SSK och Linus Persson, Färjestad.

01. Södertälje

En chansning, men är det något lag som kommer att överraska rejält är det Södertälje. Kommer att ha en av Hockeyallsvenskans bästa spelare i Mikael Ahlén, ny från Djurgården. En perfekt spelare för ett lag som vill upp och är det någon som är revanschsugen så är det Ahlén. Rutin i massor kommer från Leksand och David Åslin. Tränaren Ulf Lundberg kommer att styra laget och SSK-fansen kommer att hitta tillbaka till ”Templet”.

Lagen placerade 11-14.
Lagen placerade 7-10.
Lagen placerade 3-6.

Hedlunds tabelltips

01. Södertälje
02. Leksand
03. Modo
04. Tingsryd
05. AIK
06. Björklöven
07. Västervik
08. Almtuna
09. Oskarshamn
10. Västerås
11. Vita Hästen
12. Pantern
13. Karlskrona
14. BIK Karlskoga

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN