GULDGALLRET: Därför saknas det kvinnor i juryn

Juryn till guldgallret är utsedd och det som slår mig här är att det inte finns med en enda kvinna med i årets jury. Hockeybladet fick en intervju med Linus Carlholt, Marknadsansvarig Hockeyallsvenskan om varför det är idel män i juryn.
– Jag ska försöka förklara hur det blev så här, säger Carholt till Hockeybladet.

Elva män och noll kvinnor så ser det ut i juryn som ska ta fram vinnaren av årets guldgaller. Hockeybladet fick en intervju med Linus Carholt som förklarade varför det blev som det blev. Tidigare har det varit två kvinnor och tio män i juryn.

– Jag ska försöka förklara hur det blev så här. Vi hade förra året en jury bestående av tolv personer. Där två stycken var kvinnor. Ida Björnstad och Malin Fransson var då en del av juryn. Ida Björnstad har slutat på Cmore och är inte deras ankare. Dessutom bor hon i USA. Nu är det ungefär 50/50 på ankaransvaret mellan Marika och Björn Oldeen. Så i år finns inget uttalat huvudankare i Hockeyallsvenskan som det var förra året, förklarar Linus Carholt till Hockeybladet.

Cmore ansvariga

Carholt menar att Cmore haft önskemålet att deras tre experter Harald Lückner Mike Helber och Johan Tornberg skulle vara med i juryun. Malin Fransson som varit med tidigare tackade nej på grund av OS.

– Det är de som är experterna och ska tycka till i frågor eftersom de är deras experter. Då räckte det med en jury på elva personer.

Ska kunna Hockeyallsvenskan

Det finns inga kriterier på kön och att ta in en kvinna i juryn ska inte vara ett problem enligt Carholt. Det ska vara en person som kan och följer Hockeyallsvenskan så att det blir rätt i bedömningen.

– Vi har inga problem att ta in en kvinna. Men att ta in exempelvis Marie Lehman som inte alls jobbar med Hockeyallsvenskan känns inte riktigt rätt. Man vill ha en kvinna som aktivt följer Hockeyallsvenskan på daglig basis. Lena Sundqvist jobbar uteslutande med SHL och Cmore så det var mer av den anledningen. En annan viktigt grej är att det är inga lokaltidningar med då det kan bli en jävsituation. Därför har vi valt att inte plocka med några lokaltidningsjournalister. Samtidigt med facit i hand så kan jag hålla med dig. Det är inte optimalt och det är klart det borde vara en kvinna med i juryn, men det ska kännas rättvist åt båda hållen, avslutar Carlholt.

Robin Söderlund var den som lyfte frågan på Twitter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN