GUIDE: Så spelas kvalet till SHL

0
2958
Foto: Bildbyrån/Montage
Det är dags för den roligaste delen av säsongen. Slutspel väntar och denna säsongen går slutspelet i Hockeyallsvenskan under namnet ”Fristads Hockey Challenge”. Här är guide och spelschema för hela Fristads Hockey Challenge.

Hockeyallsvenska finalen, Slutspelsserien, Playoff och slutligen Direktkval till SHL. Det är vad de olika delarna av Hockeyallsvenskans slutspel, Fristads Hockey Challenge, heter. Här är en komplett guide

Hockeyallsvenska finalen

Den Hockeyallsvenska finalen spelas avgörs i bäst av fem matcher. I denna final gör tabellettan AIK upp med tabelltvåan Oskarshamn om vilket lag som ska spela Direktkvalet till SHL mot Timrå. Förloraren av finalen går till playoff.

Spelschema för Hockeyallsvenska finalen
[event_blocks 37067]

Slutspelsserien

I slutspelsserien gör lag tre till lag åtta upp om en plats till playoff. Slutspelsserien spelas som en enkelserie med fem matcher för respektive lag. Lagen som placerade sig högst upp i grundserien går in i slutspelsserien med bonuspoäng enligt tabellen nedan.

[team_standings 37078]

Spelschema för Slutspelsserien
[event_blocks 37076]

Playoff

Förloraren av den Hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn ställs mot vinnaren av Slutspelsserien. Denna matchserie kallas Playoff och spelas i bäst av tre matcher. Vinnaren av playoff avancerar till Direktkvalet till SHL där Mora väntar.

Spelschema för Playoff
[event_blocks 37095]

Direktkval till SHL

I Direktkvalet till SHL ställs vinnaren av den Hockeyallsvenska finalen (AIK eller Oskarshamn) mot Timrå som slutade sist i SHL. Det laget som vinner Playoff ställs mot Mora som slutade på 13: plats i SHL.

Spelschema för Direktkval till SHL
[event_blocks 37101]

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

sjutton + nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.