Fyra omgångar kvar – här är allt du behöver veta inför avslutningen

Det återstår fyra omgångar av HockeyAllsvenskan och för några av lagen är det redan klart vad som händer. Hur ser det ut kring sträcken? Hockeybladet guidar dig genom avslutningen.

Björklöven skickade, i och med segern i gårdagens nattmatch mot Timrå, Södertälje till negativt kval för att stanna kvar i HockeyAllsvenskan. I den senaste omgången säkrade succélaget Västervik platsen till kvalracet mot SHL. Helt klart är också att Mora spelar den HockeyAllsvenska finalen och att AIK på sjunde plats inte kan åka ur HockeyAllsvenskan. Placeringarna för lagen 3-8 är också viktiga då de tre bäst placerade lagen får en extra hemmamatch och bonuspoäng. Läs mer när om hur kvalracet till SHL ser ut.

Mora IK – 98 poäng

Mora är klara för HockeyAllsvenska finalen och kan vid seger borta mot Södertälje imorgon säkra segern i HockeyAllsvenskan. Finalen kommer att stå mellan Mora och antingen BIK Karlskoga, Pantern eller Västervik.

BIK Karlskoga – 88

Karlskogalaget har det bästa utgångsläget av lagen som kan nå finalplatsen. De ligger sex respektive sju poäng före de båda överraskningarna Pantern och Västervik. I den näst sista omgången möts Västervik och Karlskoga, kan det avgöras då?

IK Pantern – 82

Pantern från Malmö är ett av de stora överraskningslagen i HockeyAllsvenskan den här säsongen och är klara för kvalracet mot SHL. Sex poäng bakom Karlskoga har de chansen att spela finalen om att få möta det sämst placerade laget i SHL, just nu Leksand. Annars väntar kvalserie om att få spela vidare kval.

Västervik IK – 81

Västervik är den största överraskningen i HockeyAllsvenskan den här säsongen och är även de klara för kvalracet mot SHL, vem hade spelat på det när kvalet till HockeyAllsvenskan startade förra säsongen? Sju poäng bakom Karlskoga har Västervik chansen att spela finalen i HockeyAllsvenskan, extra nervkittlande är att Västervik möter Karlskoga i den näst sista omgången. Annars väntar kvalserie om att få spela vidare kval.

Timrå IK – 78

Timrå har en mikroskopisk chans att nå den HockeyAllsvenska finalen och jagar samtidigt hemmaplans- och bonusfördel till den stundande kvalserien. Timrå är en poäng från att vara helt säkra på en plats i kvalracet, enda lag som kan hota är Vita Hästen och lagen möts i nästa omgång.

Tingsryd AIF – 76

Förra årets överraskning har varit stabila även i år. TAIF kan inte spela negativt kval, något som kan få spelet att lossna i slutspurten. Laget jagar bonuspoäng och hemmafördel i kvalserien, samtidigt som det gäller att inte tappa allt. Vita Hästen och Oskarshamn kan gå förbi, men den risken är ytterst liten.

AIK – 75

Från krislag till kvallag? AIK är det senaste laget som är helt klara att slippa negativt kval. Nu har man chansen att nå bonuspoäng och hemmafördel i kvalserien. Tre lag kan fortfarande stoppa AIK från kvalserien, men det ser ut att bli kvalrace på Hovet i vår.

Almtuna IS – 68

Strecklaget från Almtuna kan fortfarande åka ur HockeyAllsvenskan, nio poäng före Västerås och målskillnad som nästan är en seger bara den gör att Almtuna kan bli säkra redan ikväll. Det krävs ingen raketforskare för att veta att hela Almtuna IS håller på AIK i kvällens match mot Västerås.

HC Vita Hästen – 66

Det ekonomiska krislaget i HockeyAllsvenskan jagar kvalracet, samtidigt som det gäller att hålla Västerås bakom sig. På måndag möter Vita Hästen just Västerås, sen är det bara två omgångar kvar, förlust där och det är nagelbitarläge i Norrköping.

IK Oskarshamn – 66

Smålänningarna hade i stort sett räknat in en plats i kvalracet, men sex raka förluster gjorde att Oskarshamn hastigt och olustigt var indragna i bottenstriden. Sju poäng till Västerås på negativ kvalplats och bara två pinnar och sämre målskillnad upp till Almtuna i kvalracet. Det blir en spännande avslutning för Oskarshamn.

Modo – 64

Ska Pelle Bäckman och Tomas Jonsson lyckas rädda säsongen för flopplaget Modo? Fyra poäng upp till Almtuna som man möter i den sista omgången. Klarar firma Bäckman/Jonsson inte att få ordning på Modo gäller det att se upp bakåt, fem poäng ner till Västerås och Modo riskerar att få derbyn mot Örnsköldsvik nästa säsong. Lägg därtill Modos extremt tuffa avslutning med tre raka bortamatcher.

IF Björklöven – 60

Löven har med segern mot Timrå igår allt i egna händer. Usel målskillnad gör att de inte får hamna på samma poäng som Västerås, då blir det negativt kval. Alla gröngula i Umeå håller tummarna för AIK ikväll, var så säkra.

Västerås IK – 59

Det talades om hockeyallsvensk final innan säsongen, nu kan de bli kval för att få spela i HockeyAllsvenskan nästa år. Den på alla plan hårt prövade klubben har en ångestavslutning framför sig och seger mot formstarka AIK ikväll är livsviktig. Sista omgången borta mot Björklöven, här har schemaläggaren verkligen lyckats få till en slutomgång.

Södertälje SK – 47

Har i praktiken varit klara för kval länge och nu är det kört för SSK. Det blir kval för att hänga kvar i näst högsta serien. Efter tre raka segrar gick man på pumpen mot Almtuna och kvalplatsen nedåt var klar även i teorin. Nu har sörmlänningarna chansen att slipa på formen i de fyra sista omgångarna. Samtidigt kan man sätta käppar i hjulen för Oskarshamn, Västerås och Pantern.

Fyra sista omgångarna lag för lag

Mora IK BIK Karlskoga IK Pantern Västervik IK
Södertälje (B) Modo (B) Tingsryd (B) Oskarshamn (B)
Modo (H) Alntuna (H) Björklöven (H) Timrå (H)
Björklöven (H) Västervik (B) AIK (H) BIK Karlskoga (H)
Vita Hästen (B) Timrå (H) Södertälje (B) Tingsryd (B)
Timrå IK Tingsryd AIF AIK Almtuna IS
Vita Hästen (B) Pantern (H) Västerås (H) Björklöven (B)
Västervik (B) AIK (H) Tingsryd (B) BIK Karlskoga (B)
Modo (H) Oskarshamn (B) Pantern (B) Vita Hästen (H)
BIK Karlskoga (B) Västervik (H) Oskarshamn (H) Modo (H)
HC Vita Hästen IK Oskarshamn Modo IF Björklöven
Timrå (H) Västervik (H) BIK Karlskoga (H) Almtuna (H)
Västerås (B) Södertälje (B) Mora (B) Pantern (B)
Almtuna (B) Tingsryd (H) Timrå (B) Mora (B)
Mora (H) AIK (B) Almtuna (B) Västerås (H)
Västerås IK Södertälje SK
AIK (B) Mora (H)
Vita Hästen (B) Oskarshamn (H)
Södertälje (H) Västerås (B)
Björklöven (B) Pantern (H)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN