Första målet är nyckeln för BIK

Ikväll så gästas Oskarshamn av serietvåan BIK Karlskoga. Här är förutsättningarna för kvällens match i Be-Ge Hockey Center.

För att inleda med den individuella statistiken så är det två lag med spelare högt upp i poängligorna. I Oskarshamn, på åttonde plats i tabellen, hittar vi Nicolas Deschamps och Manuel Ågren på sjunde respektive tionde plats i poängligan. Från topplaget BIK Karlskoga så hittar vi ettan, tvåan och sexan i poängligan. Bland backarna så har BIK:s Henrik Larsson flest poäng med 29 stycken och Oskarshamn har backen med tredje samt sjätte bäst poängskörd i Theodor Lennström och Jonas Liwing. På målvaktssidan så ligger hemmalagets Victor Ragnewall på tolfte plats i målvaktsligan med strax över 90% och Karlskogas Anderew Engelage håller till på plats två med 94.18 i räddningsprocent.

Poängbäst IKO
Nicolas Deschamps (16+20) 36 poäng
Manuel Ågren (18+15) 33 poäng
Victor Svensson (13+7) 20 poäng

Poängbäst BIK
Victor Ejdsell (21+27) 48 poäng
Alexandre Lavoie (12+33) 45 poäng
Carl Persson (20+17) 37 poäng

Klar fördel Karlskoga

De tidigare mötena lagen emellan har gått i Karlskogas favör. De har tagit två segrar efter ordinarie tid och en efter straffar. Det vill säga åttaan nio möjliga poäng har gått till kvällens bortalag.

Tidigare möten
BIK Karlskoga-IK Oskarshamn 3–2
IK Oskarshamn-BIK Karlskoga 3–4 e.str
BIK Karlskoga-IK Oskarshamn 4–1

Första målet är nyckeln för Karlskoga

Kvällens bortalag, som för övrigt är effektivast framåt och har bäst målvaktsspel totalt sett, vinner tre av fyra matcher när man gör första målet så det blir en nyckel minst sagt. Samtidigt så betyder det inte riktigt lika mycket för Oskarshamn som vunnit lite mer än hälften av matcherna där man inlett målskyttet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN