Flera ”svenska” spelare uttagna i Norges OS-trupp

Idag gick Norge ut med vilka spelare som man valt ska få representera landet i OS-turneringen. Det var flera SHL och Hockeyallsvenska spelare med i laget som väntat.

Det finns ett flertal spelare från SHL och Hockeyallsvenskan som kommer att få dra den norska landslagsdressen över huvudet och representera sitt land i OS i Pyeongchang.

Frölunda och Linköping i fokus

Mest spelare med i laget med två vardera är Linköping och Frölunda. I Linköping handlar det såklart om bröderna Mathis Olimb och Ken-Andre Olimb. För Frölundas del så får man undvara Mattias Nørstebø och Mats Rosseli Olsen.  Det är flera lag som kommer drabbas hårt av spelaravbräck under turneringens gång och dom här båda lagen är två av dom.

Ett gäng till från SHL och HA

Utöver den kvartetten så kommer vi att få se Färjestads målvakt Lars Haugen mellan stolparna, Moras back Erlend Lesund är även han uttagen och kompletterar spelarna från SHL. I Hockeyallsvenskan får vi se Timrås målvakt Henrik Haukeland och bland forwards kommer även Martin Røymark med från Modo.

Storstjärnan såklart med

Utöver dessa spelare så hittar vi flera andra som vi känner igen från dom två stora svenska ligorna. Bland annat storstjärnan Patrick Thoresen som nu spelar i SKA St. Petersburg i KHL. Anders Bastiansen och Jonas Holøs är två andra med anknytning till SHL.

Truppen i sin helhet hittar du här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN