Fem HockeyAllsvenska stjärnor som kan hamna i SHL

Under årets HockeyAllsvenska säsong har det funnits flera utropstecken i ligan. Nu listar Hockeybladet.nu fem namn som är aktuella för SHL till kommande säsong.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Modo - Pantern
Patrik Karlkvist, Modo Hockey
– Var utlånad till Mora i två säsonger men inför den gångna säsongen återvände storväxte Patrik Karlkvist till Örnsköldsvik. Som han har gjort det. På 22 matcher har det blivit 22 poäng och forwarden är en bidragande orsak till att Modo inte ligger längre ner i tabellen än vad man faktiskt gör. Lär hamna i SHL nästa säsong. Kanske är Djurgården intresserade som han tidigare kopplats ihop med?

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Oskarshamn - Sundsvall
Manuel Ågren, IK Oskarshamn
– Vilka steg han har tagit den här säsongen. Manuel Ågren har verkligen visat att han har offensiva kvaliteter också. Ågren besitter en väldig fart under skridskorna och kan spela hockey i högt tempo. Snittat nästan en poäng per match och fått ta en mer offensiv roll än förut. Bör vara intressant för SHL-klubbarna framåt våren.

Foto: Bildbyrån

Pierre Engvall, Mora IK
– 22-årige Engvall har varit en av HockeyAllsvenskans bästa spelare såhär långt. Kom till Mora för två säsonger sedan efter att ha fostrats i Frölundas akademi. Hans sista junior-år blev det makalösa 51 poäng på 38 matcher. Förra säsongen hade han en aningen tillbakadragen roll i Mora. I år har han växlat ut ordentligt och blivit en av lagets nyckelspelare. 17 poäng på 22 matcher och mycket istid. Det blir en intressant vår för Moras forward.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Karlskoga
Carl Persson, BIK Karlskoga
– Carl Persson hämtades från HV71:s J20-lag för två säsonger sedan. Ifjol var han utlånad till Kristianstad Hockey i Division 1. I år har Carl Persson varit en gigant ute på isen. Med plus 21 i plus/minus-statistiken och en poäng per match visar de vilka steg forwarden tagit i sin utveckling. Hans formation med Axel Lindström och Juliuz Persson ligger topp tre i plus/minus-statistiken i hela HockeyAllsvenskan vilket är oerhört imponerande. Spelar förmodligen i SHL redan nästa säsong. Kanske tillsammans med sina kedjepolare? Vem vet?

Foto: Bildbyrån

Tex Williamsson, IK Pantern
– Målvakten har varit skräll-lagets bästa och viktigaste spelare såhär långt under säsongen. Willliamsson har räddat Pantern vid ett flertalet gånger och utvecklingen sedan flytten till Malmö-laget har utvecklingen fullständigt exploderat. Med över 94 procent i räddningsprocent och endast 1.7 insläppta mål per match ligger Williamsson tvåa i HockeyAllsvenskans målvaktsliga. Det lär finnas flera SHL-klubbar intresserade när säsongen summeras i vår.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN