Foto: Bildbyrån
AIK Hockey fick i dagarna en ny tränare i Bobo Simensen. Fokus är såklart att vända den negativa trenden och försöka få Gnaget på vinnarspåret igen. Hockeybladets Mikael Johansson tog pulsen på 61-åringen. 

Under tisdagen gjorde AIK sin andra träning under ledning av Bobo Simensen, och redan  kunde vi se en energihöjning hos spelarna. Simensen var tydlig med instruktioner om vad som skall göras på isen.

Är Bobo rätt man att leda AIK ur denna kris, vi kollade upp vem personen Bobo Simensen är. Simensen spelade själv hockey i Norborg, Huddinge och Österåker innan han som 28-åring la av och satsade på tränarkarriären. Som tränare inledde han i Österåker innan flytten gick till AIK i dåvarande Elitserien. Mellan då och nu hann han med att coacha Rögle och Malmö i Hockeyallsvenskan sedan Almtuna och MB Hockey för avslutningsvis leda Tyresö/Hanviken i Hockeyettan.

Har sett alla matcher under säsongen

Vi ställde frågan till Bobo vad som fick han att återvända till Hovet och AIK. – Jag känner mig hemma i AIK och när jag fick förfrågan kände jag att jag kan hjälpa till.

Vad vet du om laget?
– Jag har sett alla laget matcher under hela säsongen och känner att jag har koll på hur spelet sett ut. Men känner inte spelarna personligen och det är något jag jobbar med nu.

Vad är dina första förändringar du kommer göra?
Först och främst vill jag få stopp på att vi släpper in så många mål. Jag kommer jobba hårt med defensiven.

Det blir en ny injektion 

Kaptenen Jacob Dahlström är positiv till förändringen inom ledarstaben. På frågan om vad han tycker om tränarbytet svarar forwarden. – Känner att det var något som behövdes hända för det behövs ny energi och nytt tänk.

Vad saknades i Jussi Salos ledarskap?
– Jag vet inte direkt vad som saknades. Det blev en ond spiral samt självförtroendet saknades. Men känner nu att det blir ny injektion genom Bobo.

Laget har tagit in en mentaltränare. Vad anser du om det?
– Känner att det är bra att man kan få lite tips hur man skall tänka och bygga upp självförtroendet. Annars blir det lätt en ond spiral.

 

AIK har sin första match i kväll under ledning av Bobo när de tar emot Mora på hemmaplan.

Läs mer om AIK här >>>

Kommentarer

Kommentarer