Efter succén i Modo – nu är han aktuell för SHL-spel

Backen har gjort stor succé i Modo den här säsongen. Nu kan det bli SHL-spel för den 19-årige Umeåsonen, Jesper Lindgren. Det rapporterar Nerikes Allehanda under fredagen.

Den offensive Modo-backens kontrakt går ut i sommar och efter succén i HockeyAllsvenskan ser han inte ut att bli kvar i klubben.
— Jag har pratat med Jespers agent. Direktivet från honom är att första-alternativet är att prata med Toronto och se om Jesper ska åka över redan nu. Är det inte aktuellt anser de att SHL är nästa nivå för Jesper. De vill isåfall hitta ett SHL-lag, säger MODO Hockeys tillfälliga sportchef, Fredrik Andersson, till allehanda.

Succéartad säsong

Under den gångna säsongen har backen stått för 24 poäng på de 50 matcher han spelat. Han har också varit en av Modos bästa backar, där han fått spela både powerplay och boxplay.

Sportchefen hoppas på att han stannar

Modos sportchef, Fredrik Andersson, tror att en fortsättning i Örnskölvdsviksklubben är det bästa för Lindgrens utveckling.
— Förhoppningsvis väljer han att stanna i Modo. Vi tror att Jesper skulle må bra av ett år till i Modo och Hockeyallsvenskan. Här kommer han få en stor roll och mycket istid vilket är utvecklande. Se bara på Jonathan Dahlén i Timrå som valde att stanna ett år extra.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN