Foto: Bildbyrån

Efter AIK:s tunga slut på säsongen förra veckan har man värvat friskt. Nu har en ny målvakt skrivit på för två år med “Gnaget”.

Strax efter att säsongen tog slut så fortsatte det ryktas kring AIK. Bara den senaste veckan har man gjort klart med tre nya spelare. Nu kommer det en fjärde. Det är målvakten Erik Källgren som kommer hem till Stockholm.

Gozzi förväntansfull

Källgren, född 1996, har de två senaste säsongerna vaktat kassen för Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. Tidigare har den Lidingöfostrade Stockholmaren spelat juniorhockey för Linköping, klubben han varit utlånad från under tiden i Oskarshamn. Nu blir det alltså “Gnaget” och sportchefen Anders Gozzi är förväntansfull.

– Det är en ung och lovande målvakt med både bra spelsinne och storlek som vi har fått in. Erik har en bra inställning och attityd till både träning och match, säger Gozzi till klubbens hemsida.

NHL-draftad med landslagsmeriter

Källgren har fina meriter på J18- och J20-nivå, flertalet landskamper och han var med på Junior-VM säsongen 15/16, dock utan speltid. Han draftades 2015 av NHL-laget Arizona i den sjunde rundan som nummer 183 totalt. Kontraktet med AIK är skrivet på två år.

AIK:s målvakter från den senaste säsongen, Linus Lundin och Gasper Kroselj, sitter på utgående kontrakt. Läs mer om “Gnagets” andra nyförvärv HÄR och HÄR.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer