Duon jagar det svenska poängrekordet

Modo och Timrå brottas just nu om att nå en av de två topplaceringarna i Hockeyallsvenskan. Samtidigt som duellen mellan lagen pågår är det även tätt mellan två av lagens spelare i poängligan. Jonathan Dahlén, Timrå, och Jonathan Johnsson, Modo, står just nu på exakt samma poäng. 

Att Jonathan Dahlén skulle överträffa förväntningarna han hade på sig inför säsongen var det något inte många som förvånades över. Den unge forwarden gör sin poängbästa säsong hittills och toppar just nu poängligan. Men marginalen till andraplatsen, den är inte stor. Modos stjärna Jonathan Johnsson ligger nämligen på exakt samma poäng. Nu jagar duon det svenska poängrekordet i de två högsta ligorna, vem av dem kan slå Per Arlbrandts rekord från säsongen 2008/09?

Duon jagar det svenska poängrekordet

Jonathan Dahlén har fått mycket uppmärksamhet för sin individuella prestation för sitt Timrå i Hockeyallsvenskan. Med sina 73 poäng, varav fem av dem kom i gårdagens utskåpning mot Almtuna, leder den unge forwarden poängligan. Men det är inte med mycket marginal. Jonathan Johnsson, spelare i Modo, ligger på exakt samma poäng. Fram tills igår, innan Dahlén stod för fem poäng mot Almtuna, ledde han till och med poängligan.

Nu ställs frågan, när Timrå och Modo går så lika som det går att komma i spelarnas poängliga och dessutom ligger på samma poäng i tabellen, vilket av lagen kommer få fördel tillslut? Endast en av dem kommer lyckas knipa andraplatsen bakom Björklöven, samtidigt kan båda spelarna i lagen vinna poängligan och även slå poängrekordet från 2008/09 och dessutom slå nytt svenskt rekord i poäng från de två högsta ligorna. Vilka visar sig vara det vassaste laget, och spelaren, i slutspurten på säsongen? Det är upp till supportrarna att avgöra.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN