DOMARBASEN: Hockeyallsvenskans regler gäller i kvalet

Under landslagsuppehållet ändrade SHL en kritiserad regel gällande kontakt kring målgården. En regel som inte kommer att gälla i kvalet.
– I kvalet är det Hockeyallsvenskans regler som gäller, säger Thomas Torsbrink till Hockeybladet.

Igår godkändes ett mål mellan Örebro och Skellefteå efter att en Örebrospelare kört på Skellefteåmålvaktens klubba. En händelse som var mycket lika den för nästan en månad sedan när Djurgården fick ett mål bortdömt mot just Örebro. Nu har det visat sig att SHL har ändrat reglerna under landslagsuppehållet. Problem ett, bara domarna kände till detta. Problem två, man kan inte bara ändra regler under en säsong.

– Det finns en viss gång om regler och tolkningar ska ändras. Det kan inte SHL bara göra, det är förbundet som tar sådana beslut, säger Tomas Torsbrink, domarchef i Hockeyallsvenskan till Hockeybladet.

Domaren Mikael Sjöqvist bekräftar för Sportbladet att regeln ändrades under uppehållet.

– Det stämmer, vi hade en sittning i lördags där vi blev informerade. Det är tråkigt om klubbarna inte fått den informationen, säger han till Sportbladet.

Hockeyallsvenska reglerna i kvalet

För Hockeybladet reder Thomas Torsbrink ut ved det är som gäller när vi kommer till kvalspelet till SHL i vår och enligt honom är det glasklart.

– Det är Hockeyallsvenskans regler som gäller i alla kval till SHL. Lagen i SHL har redan rent tekniskt åkt ur och har chansen att kvala sig tillbaka. Vi kommer inte att ändra den regeln, så i kvalet hade det inte blivit mål där.

Har du pratat något med Ulf Rönnmark (domarchefen i SHL)?
– Nej, han är nog rätt svår att få tag på idag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN