Djurgården lånar ut spelare till Almtuna

Tidigare under säsongen lånade Almtuna in Albin Lundin från Djurgården, men forwarden återvände till SHL-laget efter endast sex matcher i HockeyAllsvenskan. Nu är det klart att Lundin återvänder till Almtuna, vilket klubben bekräftar på sin hemsida.
– Albin är en spelare som har bra bredd på sitt spel, säger Tobias Pehrsson, sportchef i Almtuna.

Albin Lundin spelade 42 matcher med Almtuna förra säsongen och lyckades då göra 15 poäng. Klubben valde inför den här säsongen att återigen låna in forwarden från Djurgården, men sex matcher in i säsongen återvände Lundin till SHL.

17 matcher senare med Djurgården, där Lundin lyckats göra två mål, är forwarden nu utlånad till Almtuna igen. Tanken är att Lundin ska vara utlånad först och främst till juluppehållet, sedan tar klubbarna ett nytt beslut.
– Albin är en spelare vi har räknat med i vår trupp för denna säsong, därför känns det bra att Albin är åter till oss. Enligt plan fram tills juluppehållet, vilket ger oss kontinuitet. Därefter tas en ny dialog med Djurgården hur vi går vidare. Men det finns en plan för det, förklarar Tobias Pehrsson till Almtunas hemsida.

Är med i kvällens match

20-åringen ansluter till Uppsalaklubben redan idag, och är därmed med i truppen mot BIK Karlskoga ikväll.
– Albin är en spelare som har bra bredd på sitt spel offensivt och defensivt samt en stabil person som fungerar och passar väldigt bra in i vår grupp. Han spelar för laget, är laglojal och arbetar hårt på isen, avslutar Pehrsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN