De hetaste spelarna på marknaden

Det är flera lag som är ute efter nyförvärv. Men vilka är egentligen tillgängliga på marknaden just nu?

Det finns flera spelare av hög kvalité ute på marknaden som kan tänka sig att spela i Sverige. Chefredaktör, Mattias Persson har plockat ut några av de spelare som finns tillgängliga för de svenska sportcheferna.

Chris Campoli (back)
Senaste klubb:
HV71
Poängproduktion:
18 poäng på 33 matcher
Kommentar:
Den tidigare HV-backen har fortfarande inte hittat någon ny klubb efter att ha lämnat Jönköpingsklubben. Campoli är en tvåvägsback med ett bra förstapass som skulle tillföra kvaliteter i vilket SHL-lag som helst.

Dennis Persson (back)
Senaste klubb: Modo Hockey
Poängproduktion: 4 poäng på 22 matcher
Kommentar:
Efter att ha varit en stark kugge i Modo Hockeys försvar fick Persson inte förlängt kontrakt när Modo degraderades. Men Persson är en back som skulle tillföra defensivt hårt spel till de flesta av lagen i HockeyAllsvenskan.

Petteri Nokelainen (center)
Senaste klubb: SaiPa
Poängproduktion: 8 poäng på 10 matcher
Kommentar:
Har varit i SHL och Brynäs tidigare, men gav sig inte riktigt chansen. Nokelainen är skadebenägen men när han är frisk så är det en tillgång för alla lag i både SHL och HockeyAllsvenskan. Snabb och bra defensiva egenskaper.

Niklas Hagman (forward)
Senaste klubb: Jokerit
Poängproduktion: 14 poäng på 44 matcher
Kommentar:
Hagman är en hårt arbetande forward med offensiva instinkter. Har ett bra skott och hade kunnat vara aktuell för en session i SHL. Mängder med rutin från NHL och det är säkert flera sportchefer som är ute efter Hagman, men det lär kosta.

Ahren Spylo (forward)
Senaste klubb: Biel-Bienne
Poängproduktion: 22 poäng på 35 matcher
Kommentar:
Hockeybladet.nu rapporterade igår att Spylo är aktuell för en sejour i SHL och Rögle BK, men det dementerades av sportchef, Anders Carlsson. Spylo är en målskytt som ofta hittar nätet och det skulle vara en tillgång för lagen i bottenträsket i SHL. Hållit till i Schweiz de senaste säsongerna.

Daniel Bång (forward)
Senaste klubb: Lausanne
Poängproduktion: 0 poäng på 0 matcher
Kommentar:
Bång har varit skadad de senaste säsongerna. Men när Bång är frisk är det en stor tillgång. Bång arbetar hårt och är en powerforward av rang. Kanske är en återkomst till den tidigare klubben AIK aktuell? De letar dessutom nyförvärv.

Jonathan Zaar (back)
Senaste klubb: Lörenskog
Poängproduktion: 12 poäng på 36 matcher
Kommentar:
Jonathan Zaar lämnade Helsingborg för Norge och där har backen gjort succé. Zaar är en stabil back som skulle kunna göra det bra för lagen i HockeyAllsvenskan. Har tidigare aviserat att han vill flytta hem till Sverige igen på grund av studier.

Connor James (center)
Senaste klubb: Straubing Tigers
Poängproduktion: 31 poäng på 50 matcher
Kommentar:
James är en kanadensisk center som är väldigt rutinerad. De senaste säsongerna har han gjort massvis poäng i Tyskland och varit en ledande spelare i ligan. Han besitter ett fantastiskt tvåvägsspel blandat med fina offensiva kvaliteter. Skulle vara ett tillskott för vilket lag som helst i de svenska ligorna.

Patrick Mullen (back)
Senaste klubb: Dinamo Riga
Poängproduktion: 12 poäng på 36 matcher
Kommentar:
En rightfattad back som inte riktigt lyckades i KHL. Bröt kontraktet efter 36 matcher och letar nu ny klubb. Finns det någon sportchef som letar en back så är Mullen ett bra alternativ. Spelar ett väldigt balanserat tvåvägsspel samtidigt som han besitter ett väldigt bra och hårt skott.

Mason Raymond (forward)
Senaste klubb: Anaheim Ducks
Poängproduktion: 0 poäng på 4 matcher
Kommentar:
Mason Raymond är en oerhört snabb spelare. Det är en klasspelare för de flesta lagen i Europa och det är säkert många sportchefer som vill att han ska bestämma sig för Sverige. Har ryktats till Schweiz och lär inte bli aktuell för någon sejour i Sverige igen. Han spelade faktiskt i Örebro under lockouten säsongen 12/13? Återvänder han dit?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN