Conny Strömberg tror Västervik kan gå hela vägen

Nykomlingen Västervik tog sig sensationellt vidare till HockeyAllsvenskans slutspel. Laget spelade sin första sluspelsmatch igår och vann då mot Pantern. Sensationslagets gamle räv Conny Strömberg ser fram emot de kommande matcherna. 

Västervik har gjort sin första säsong i HockeyAllsvenskan. Laget som inför säsongen var sågat av flertalet experter, har stått för en formidabel debutsäsong. Nu spelar Västervik spelar just nu om en plats till SHL-kvalet. Lagets 41-årige forward Conny Strömberg ser fram emot det som komma skall.

– Det känns jättekul att vi kunnat hänga på topplagen så länge, målet var att komma topp fyra, säger Conny Strömberg till Hockeybladet.nu

Fick en rivstart igår, efter 22 sekunder

Västervik spelade sin första match mot Pantern igår. Det tog inte lång tid tills man hade tagit ledningen då Conny Strömberg nätade efter bara 22 sekunder. Kort efter gjorde Västervik även 2-0. Men vad var det som gjorde att man fick en sån rivstart?

– Vi har gjort några mål från början tidigare i år. Vi hade hård forchecking och jag fick tidigt pucken i offensiv zon igår och tänkte att jag måste ju skjuta någon gång, säger han.

Stora chanser att gå hela vägen

I och med att man vann sin första match igår, och gick in i slutspelet med tre bonuspoäng toppar nu Västervik tabellen med sex poäng. Strömberg tror att har stora chanser att avancera till SHL-kvalet, men det gäller att fortsätta vinna matcher.

– Vi har stora chanser i och med att vi vann första och har sex poäng nu, det gäller att fortsätta och försöka få med oss en vinst imorgon, säger han.

Hur mycket betyder bonuspoängen? 
– Det betyder ju självklart ganska mycket då vi får ett försprång, men då gäller det att fortsätta så att vi inte börjar förlora och riskerar att försprånget minskar. Så nu gäller det att vinna nästa match mot Almtuna imorgon.

Måste bli bättre i egen zon

Trots att Västervik vann igår och toppar tabellen finns det en del saker som Strömberg tycker man kan bli bättre på.

– Just nu är det spelet i egen zon, det är det som är avgörande, säger han och tillägger:

– Boxplay och powerplay också,

AIK är laget att se upp för

Av de lagen som är med och slåss om en plats i SHL-kvalet tror Strömberg att AIK kan vara laget att slå, med tanke på att man slog Pantern igår.

– Eftersom vi nu vann mot Pantern så tror jag att det blir AIK som är svårast att slå, dom ser farliga ut, avslutar Conny Strömberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN