Conny Strömberg: ”Jag springer kanske inte i slingan som när jag var yngre”

Conny Strömberg till vardags i Västervik fortsätter att göra succé, 41 år gammal. Igår var han en av segeraktörerna i vinsten mot IK Oskarshamn och Conny hoppas att han kan fortsätta med de han älskar ett tag till.

Den passnings-skicklige forwarden Conny Strömberg är inne på sin 12:e säsong i HockeyAllsvenskan. Nu mer är han 41 år gammal och fortsätter att göra succé i ligan. Den här säsongen har det blivit 11 poäng på 15 matcher. I gårdagens derby stod han bakom ett av målen i 2-3 segern över Oskarshamn.
– Det var en bra match. Hög fart och mycket folk på läktarna, precis som de ska vara, säger Conny Strömberg till Hockeybladet.nu

Hur länge ska du spela egentligen?
– Jag har ju tidigare sagt mellan ett till fem år. Men vi får se, det är svårt att planera. Så länge kroppen funkar och det känns bra så vill jag inte sluta, säger han.

Det är många som undrat över hur länge hans kropp orkar och Conny medger att fyspassen inte längre är lika roliga som förr i tiden.
– Nej, det är klart. Jag springer kanske inte i slingan som när jag var yngre. Nu gäller det att hålla vikten, äta rätt och liknande. Musklerna finns där sedan yngre dagar men måste ju underhållas emellanåt.

Västervik har överraskat många och ligger på en 3:e plats i HockeyAllsvenskan. Conny stavar framgången att truppen innehåller spelare som kan göra något med pucken.
– Vi har en bra trupp med många spelare som kan göra något med pucken. Mycket kreativitet och jag tror att om du har spelare som kan styra och ställa så har du stor chans i dagens hockey.

Conny är en stor ikon i svensk hockey och har tidigare representerat klubbar som Arboga, Örebro, Asplöven, Modo, AIK, Västerås. Mellan åren i Sverige har Conny spelat en hel del utomlands i länder som Finland, Slovakien, Österrike, Tyskland och Danmark.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN