COMSTEDT: Så slutar Hockeyallsvenskan 2017/2018

Idag är det äntligen dags för en ny säsong av Hockeyallsvenskan. Det ser ut att bli en spännande säsong och jag tror grundserien slutar så här: 

14. Troja-Ljungby

Troja är inför denna säsong nykomling i Hockeyallsvenskan, men jag tror inte de kommer få samma resa som konkurrenten Västervik fick förra säsongen. Man har lyckats behålla en hel del av sina spelare från förra säsongen, sant förstärkt med spelare från andra Allsvenska klubbar. Spelare som Emil Jidskog och David Rundqvist kommer dra stora lass denna säsong, och i slutändan kommer det inte räcka till.

13. Almtuna 

Uppsalagänget gjorde det bra förra säsongen och gick till play in. Denna vinter kommer dock deras resa bli betydligt mer krokig. Spelare som Eric Norin, Emil Larsson och Ludwig Blomstrand har lämnat klubben. Man har dock fått in spelare som Lucas Sandström och unge John Dahlström från Medicin Hat Tigers, men det väger inte upp till de tapp som man haft på forwardssidan.

 12. Södertälje

Fjolårets jumbo Södertälje lyckades säkra Allsvenskt kontrakt för 2017/2018 genom kval. Kommande säsong ser dock ut att bli lite ljusare för Södertälje, men deras fans kommer som förra säsongen inte ha allt för mycket att jubla över. Man har förstärkt försvaret med NHL-rutinerade Nicklas Grossman. På forwardssidan ska det bli intressant att se den förre Karlskogaspelaren Thomas Valkvæ Olsen i SSK-tröjan. Frågan är om han kan väga upp till det stora tappet i Anton Holm.

11. Tingsryd

Har en något tunn trupp sett till förra säsongen. Viktiga kuggar som Adam Schmidt, Niklas Johansson och Johan Eriksson finns inte längre i laget, och man har inte riktigt hittat några ersättare av samma klass som dem. Kvar är dock målskyttarnas mardröm Niklas Rubin, redo att göra matcherna målsnåla i Nelson Garden Arena.

10. Vita Hästen

Hästen är av många experter tippade sist i tabellen i år. Man har tappat spelare som Alexander Younan, Jordan Rowley och Henrik Bankelius. Kvar finns dock de tre målsprutorna Marcus Eriksson, Rikard Palmberg och Jesper Samuelsson. Trots klubbens ekonomiska situation har man värvar smart. Från HockeyEttan kommer Douglas Lögdal och Jonathan Tholander. På Backsidan är största nyförvärven Viktor Lindman från Västervik och norrmannen Christian Kåsastul. Inte riktigt på samma nivå som Younan, men ack så viktiga de kommer vara för Hästen i vinter.

9. Västervik

Västervik inledde sin första säsong i Hockeyallsvenskan med en riktig skräll. Det bottentippade gänget tog sig till play in, men denna säsong kan bli tuffare för smålänningarna. Laget kommer behöva klara sig utan spelare som Olle Liss, Viktor Lindman och Ludvig Engsund. Man har dock en del intressanta namn i bland annat Tony Pappila och Patrik Blomberg.

8. Björklöven

Förra säsongen var Björklöven en av favoriterna att vinna grundserien. Så blev det dock inte. Laget var minst sagt inblandade i bottenstriden. Målvaktssidan ser stark ut med Adam Werner mellan stolparna. Backuppsättningen är även den stabil med Mikko Pukka vid rodret. Forwardssidan är dock något tunn. Lagets stjärnor Austin Farley och Cody Murphy måste producera mål för att Lövens säsong inte ska sluta som förra gjorde.

7. Modo

Med Hans Särkijärvi som ny tränare ska Heart of Hockey försöka ta sig upp i SHL igen. Spets finns i spelare som Patrik Karlkvist, Martin Røymark, och den unge talangen Lukas Wernblom. Det är dock backuppsättningen som gör att Modo inte hamnar högre än sjua på denna lista. Man har visserligen backar som Oscar Hedman och Tommy Enström. Utöver det ser det dock rätt klent ut.

6. BIK Karlskoga

Trots en bra säsong lyckades Karlskoga inte rubba Rögle i kvalet till SHL. Många av de stora namnen som Victor Ejdsell och Carl Persson är borta. Nya spelare in är dock bland annat Niklas Lihagen och Gistaf Thorell, två spelare som kan få publiken i Nobelhallen att jubla över en och annan balja.

5. Oskarshamn

Ett lag som jag tror kan skrälla rejält i vinter. Stjärnorna Manuel Ågren och Joakim Hagelin finns kvar i laget och kommer bli två viktiga pusselbitar för Oskarshamn denna säsong. Man har även valt att satsa rejält på unga talanger denna säsong, då både Ludvig och Lukas Elvenes finns med i truppen på lån från Rögle. Marcus Sylvegård finns även han med på lån från Malmö.

 4. Timrå

Timrå har visserligen tappat de unga talangerna Jonathan Dahlén, Jens Lööke och Elias Pettersson. Man har dock fått in de två unga backarna Hugo Enoch och Vilmos Gallo från Färjestad och Linköping. Utöver Enoch och Gallo har man även förstärkt forwardssidan med den lovande talangen Lukas Zetterberg. Nyförvärv på målvaktssidan är Henrik Haukeland från Leksand.

3. Pantern 

Man må ha tappat en av ligans bästa målvakter i Tex Williamsson till Leksand, men in kommer istället Emil Bjurö från Modo. Man har även förstärkt truppen med spelare som Fredrik Styrman och Olle Liss. Truppen är även sedan innan kryddad med intressanta namn som Robin Dahse, Sebastian Dyk och Martin Janohls. Pantern kommer minst sagt bli jobbiga att möta denna säsong.

2. AIK

Nyförvärven Anton Holm och Eric Norin kommer bli två viktiga pusselbitar för AIK denna säsong. I laget finns sedan innan stjärnor som Christian Sandberg, Jesper Frödén och Nils Höglander. Man har dock tappat spelare som Jesper Bratt och Daniel Olsson Trkulja. Trots det har AIK ett så pass starkt lag så de bör slåss om de högre tabellplatserna.

1. Leksand

Det blev bara en säsong för Leksand i SHL innan man återigen åkte ner till Hockeyallsvenskan. Trots fallet i seriesystemet har man lyckats behålla stora delar av truppen, bland annat spelare som Mattias Ritola, Tobias Forsberg och Jesper Ollas. Man har även värvat in Tex Williamsson från Pantern och David Åslin från Rögle. Leksand har på pappret det bästa laget i Hockeyallsvenskan. Det ska mycket till att de inte hamnar i toppen i år.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN