Björklöven tar in dubbelt på backsidan

Björklöven har under kvällen gjort klart med två spelare till defensiven. En av spelarna kommer nu senast från Finland, och den andra lånas in från SHL.
–  Vi har under en tid letat efter en defensiv back, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall i ett pressmeddelande.

Björklöven är inne i en mycket tung period med sju raka förluster. Nu väljer man att agera genom att plocka in två backar. Mikko Pukka värvas från Sport i finska SM-Liiga, och Linus Högberg lånas in från SHL-laget Växjö.

Mikko Pukka har tidigare spelat i Luleå och har även över 600 matcher i SM-Liiga på sin meritlista. 34-åringen har den här säsongen varit assisterande lagkapten i Sport och mäktat med fem poäng på 38 matcher. Nu ska han bidra med defensiv trygghet i Björklöven.
– Vi har under en tid letat efter en defensiv back och i Mikko Pukka får vi det vi sökt. Hans erfarenhet och defensiva skicklighet kommer att ha stor betydelse i de tuffa och viktiga matcher som väntar den närmaste tiden, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Högberg lånas in

Den andra backen som tas in är unge Linus Högberg född 1998. 18-åringen har hunnit med att spela 35 SHL-matcher den här säsongen, och nu ska han utvecklas ytterligare i HockeyAllsvenskan.
–  Vi lånar även in Linus Högberg från Växjö Lakers som är en tvåvägsback med framtiden för sig, berättar Fagervall.

Kontraktet med Pukka sträcker sig säsongen ut och lånet av Högberg är tills vidare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN