Björklöven gör sig av med back

Efter att nyligen ha förstärkt sin backsida med två pjäser står det nu klart att en spelare försvinner från Björklöven. Det är Simon Fredriksson som lämnar för spel i Sparta Sarpsborg.
– Han hade fått begränsat med istid, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

För två dagar sedan plockade Björklöven in dubbelt på sin backsida då Mikko Pukka och Linus Högberg värvades respektive lånades in. Nu får det konsekvenser för en annan back i Björklöven – nämligen Simon Fredriksson. Det står nu klart att 23-åringen lämnar klubben. Fredriksson värvades inför säsongen från AIK och har på 40 matcher hunnit med att göra tre poäng.

Klar för spel i Norge

Simon Fredrikssons nya klubb spelar inte i Sverige, utan flyttlasset går till grannlandet Norge. Sparta Sarpsborg har valt att plocka in backen för resten av säsongen. Björklövens tränare Joakim Fagervall berättar varför Fredriksson får lämna klubben.
– Då Mikko Pukka och Linus Högberg anslutit till laget hamnar Simon Fredriksson i ett läge där han hade fått begränsat med istid. Därför har vi valt att släppa Simon till norska högstaligan där han kan få kontinuerlig speltid.

Till Spartas hemsida säger deras sportchef Jonas Elofsson såhär om sitt nyförvärv:
– Han är en stor, stark back med defensiven som sin styrka. Vi tror att han vill hjälpa oss mot en stark avslutning på säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN