BEKRÄFTAT: Han tillträder som ny sportchef

Hockeyallsvenskan har sedan Sonny Lundwalls avgång letat efter en ny sportchef som kan ta över jobbet. Stefan Bengtzén tog över rollen tillfälligt innan han lämnade för att bli General Manager i Örebro. Nu står det klart att han blir Hockeyallsvenskans nya sportchef. En uppgift som Sportbladet var först med att avslöja.

Den blivande sportchefen har en lång erfarenhet som spelaragent men är även bekant med ishockey som spelare själv. Han har representerat Djurgården under en säsong och även rivallaget AIK, samt spelat VM och OS-turneringar med det norska landslaget. Nu kan det bekräftas att han tillträder som ny sportchef

Han tillträder som sportchef

På hockeyallsvenskans hemsida avslöjas det nu att Erik Ryman tillträder tjänsten som sportchef i början på april. Han kommer tillsammans med domarchefen Björn Wettergren jobba med ligans satsning på domarverksamheten, ha ansvar för spelschema och driva den sportsliga utvecklingen.

–  Det har varit viktigt för oss att hitta en person som har rätt egenskaper och bakgrund för att ta HockeyAllsvenkan till nästa nivå. Erik representerar allt det där. Han har en gedigen bakgrund, ett stort hjärta och ett enormt engagemang. Hans roll tillsammans med den nya kommersiella organisationen vi byggt kommer skapa de bästa förutsättningarna för HockeyAllsvenskan framöver, säger Stephan Guiance, VD HockeyAllsvenskan, på ligans hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN