BEKRÄFTAT: Han är Modos nya sportchef

Efter en fiaskosäsong i HockeyAllsvenskan rensas det friskt i Örnsköldsviksklubben Modo. Nu är det klart vem som tar över som sportchef.
– Engagemanget är stort för ishockey i Örnsköldsvik och utmaningen att ta tillbaka Modo Hockey till SHL kittlar, säger Michael Sundlöv.

Det som spekulerats en tid och nu är det klart att Karlskronas förre sportchef, Michael Sundlöv, tar över Örnsköldsviksklubben Modo.

– Jag ser fram emot utmaningen där det kommer krävas ett noggrant jobb för att bygga ett slagkraftigt lag. Den viktigaste uppgiften direkt blir att få ihop laget runt laget där alla måste jobba hårt och åt samma håll, säger Michael Sundlöv till Modos hemsida.

Sundlöv har fått uppdraget att ta Modo tillbaka till SHL och han får tre år på sig. Det är i alla fall så långt hans kontrakt med Modo är skrivet. På Modos hemsida berättar Sundlöv om hur han själv sökte sig till klubben.

– Engagemanget är stort för ishockey i Örnsköldsvik och utmaningen att ta tillbaka Modo Hockey till SHL kittlar. Jag ringde till Johan Widebro för att tala om mitt intresse för den här tjänsten och efter det gick det ganska fort. Jag brinner verkligen för sporten och vet vad det innebär att ha rollen som sportchef med hårt jobb från dag ett där engagemang och lidelse är en förutsättning, säger Sundlöv och fortsätter:

– Modo Hockey har en tydlig målsättning att få fram egna ungdomar och det ska vi fortsätta med, men vi behöver även killar som varit med ett tag och har rutin som kan ge vägledning till de yngre spelarna. Mixen där blir oerhört viktig men de dubbla SM-gulden i helgen visar att klubben verkligen gör saker rätt. Det känns väldigt bra för Modo Hockey och den långsiktighet som är en del av vår strategi.

Ny sportchef har rekryterats

Modos vd Johan Widebro om hur rekryteringen gått till.

– Michael Sundlöv har genomgått vår rekryteringsprocess i samarbete med Kornboden rekrytering där har bland annat djupintervjuer och personlighetstester ingått. Dels har Michael en erfarenhet av rollen som är väldigt viktig när det kommer till branschkunskap och relationer. Han har även gjort en liknande resa med Brynäs där utveckling av de egna juniorerna hade hög prioritering vilket sedan bar frukt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN