ANALYS: Så slutar Slutspelsserien

Ikväll är det dags för kvalserien till play off till direktkval till SHL 2017/2018. Fem omgångar, enkelmöten och spänning väntar i Slutspelsserien.

Sex lag gör upp om en chans att förlänga säsongen och fortsätta resan mot SHL. Laget som vinner den så kallade Slutspelsserien går vidare till ett play off mot det lag som förlorar den HockeyAllsvenska Finalen, BIK Karlskoga eller Mora. Vinnaren i play off möter det bäst placerade kvallaget från SHL, idagsläget Rögle – det kan också bli Örebro eller Leksand.

Förutsättningar

De tre bäst placerade lagen i HockeyAllsvenskan får bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien. Västervik får tre bonuspoäng, Pantern får två och AIK spelade till sig en bonuspoäng. Övriga lag spelar tre bortamatcher, två hemmamatcher och startar på noll poäng.

6. Almtuna IS

Almtuna möter visserligen två av topplagen, Västervik och AIK, på hemmaplan i svårspelade Metallåtervinning Arena. Trots det slutar resan här för Almtuna. Arenan lär vara fylld till bredden med AIK-supportrar i sista omgången.

5. Tingsryd AIF

Förra säsongens pop-lag, Tingsryd, har överraskat många i år också. Av topplagen har de endast Pantern på hemmaplan och det blir för tufft för smålänningarna den här gången.

4. Timrå IK

Timrå får en tuff serie och möter lagen med bonuspoäng på bortaplan. Har kapacitet att stjäla poäng från alla tre lagen, men starten borta mot AIK blir för svår för Timrå.

3. Västervik IK

Ligger bäst till när serien startar och har Conny Strömberg i laget. Den stora överraskningen i HockeyAllsvenskan kommer att vara nära avancemang till play off, men faller på målsnöret.

2. IK Pantern

Pantern har etablerat dig som ett stabilt topplag i HockeyAllsvenskan. Det kommer att bli en rysare i slutet, men det finns ett lag som fått blodad tand och är i en hystrerisk form. De kommer att sätta stopp för två Malmölag i SHL.

1. AIK

2017-års lag i HockeyAllsvenskan. De var uträknade och det pratades om negativt kval, sen hände något i omklädningsrummet på Hovet, eller om det var i spelarbussen på väg hem från Västervik efter att ha spelat 0-4 mot Oskarshamn och 0-5 mot Västervik. Efter den svidande näsbrännan har AIK vunnit elva av tolv matcher och tagit poäng i samtliga tolv. AIK har byggt upp ett självförtroende och har med den extrapoängen allt i egna händer. AIK har dessutom radarparet Daniel Olsson-Trkulja och Michael Lindqvist, en formtoppad Victor Ekarv och två stabila målvakter.

Spelschema Slutspelsserien

Omgång 1 – måndag 6 mars, klockan 19.00

Västervik–Pantern
AIK–Timrå
Tingsryd–Almtuna

Omgång 2 – onsdag 8 mars, klockan 19.00

Pantern–AIK
Timrå–Tingsryd
Almtuna–Västervik

Omgång 3 – fredag 10 mars, klockan 19.00

Västervik–Timrå
Pantern–Almtuna
AIK–Tingsryd

Omgång 4 – söndag 12 mars, klockan 16.00

Timrå–Almtuna
Tingsryd–Pantern
AIK–Västervik

Omgång 5 – tisdag 14 mars, klockan 19.00

Västervik–Tingsryd
Pantern–Timrå
Almtuna–AIK

Hur tror du Slutspelsserien kommer att sluta? Tar något lag sig upp till SHL? Kommentera gärna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN