Almtunatränaren efter tunga poängtappet: ”orättvist för killarna”

När det återstod fem sekunder av den tredje perioden kvitterade AIK till 2-2 mot Almtuna på Hovet. Ett mål som innebar att Almtuna hamnade under kvalsträcket och nu får spela för sin plats i Hockeyallsvenskan.

Det blev seger för Almtuna med 1-2 efter straffläggning mot AIK på Hovet. Men det räckte inte för Uppsalaklubben från att klara sig från negativt kvalspel. Almtuna ledde med 0-2 men tappade ledningen till 2-2. Sedan följdes lagen åt fram till att Almtuna gjorde 3-4 med sex minuter och 50 sekunder kvar av tredje perioden. Men med fem sekunder kvar på matchuret skulle AIK kvittera och tvinga ner Almtuna under strecket, vilket innebär att Almtuna nu får spela om sin plats i Hockeyallsvenskan.

– Det känns orättvist för killarna som sliter som djur, har gjort det över en längre tid här nu och de är värda mycket mer än det här men vi har fortfarande en bra chans och rädda upp säsongen, sa Almtunas huvudtränare Nichlas Falk i en intervju med Hockeybladet efter matchen.

Se hela intervjun med Falk i spelaren nedan.