Allsvensk back på lån till Redhawks

Malmö Redhawks har en skadedrabbad backsida och man är tvungen till att täcka upp detta inför annandagens match mot Frölunda.

 

Tobias Ekberg till vardags i allsvenska IK Pantern har tidigare under månaden varit och tränat med Redhawks. Nu blir det även matchspel i SHL och Redhawks för den allsvenska backen. Malmö lånar in Ekberg och han kommer vara tillgänglig för spel i matchen mot Frölunda på annandagen.

– Tobias är en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Han är en skicklig tvåvägsback som är såväl rörlig som duktig med pucken. Han kommer att göra bra ifrån sig hos oss. Vi är jätteglada över att vi har det här fina samarbetet med Pantern och att vi kan hjälpa varandra i situationer som den vi befinner oss i just nu. Pantern gör det dessutom jättebra när det kommer till utveckling av spelare, säger Patrik Sylvegård till Malmö Redhawks.

Fantastisk statistik

Tobias Ekberg är inne på sin andra säsong i HockeyAllsvenskan, den första spelade han i IK Oskarshamn. Där han den bli 11 poäng på 48 spelade matcher. Denna säsong har det gått desto bättre. på 29 matcher har han 17 poäng (4+14). Dessutom ligger han i toppen i +/- statistiken där han är noterad för +12.

– Det ska bli riktigt kul att få debutera i SHL. Det är något jag kämpat och slitit för länge och haft som ett stort mål. Att få göra det nu, efter halva säsongen, är extra roligt och jag ser det som ett tecken på att jag gjort det bra i Pantern, säger Tobias Ekberg själv i en kommentar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN