AIK:S SEGERVAPEN: Johannes Jönsson, tre snabba mål och fyra målskyttar

AIK tog sin tredje raka seger i Hockeyallsvenskan 2018/2019. Det kan AIK tacka målvakten Johannes Jönsson, tre lyckominuter med tre snabba mål och sina fyra målskyttar för. Dryga 6 000 biljetter såldes till AIK:s andra hemmamatch.

Fyra mål och fyra olika målskyttar var ett av AIK:s segervapen i den tidiga seriefinalen mot Modo på Hovet ikväll. Just bredden är en av AIK:s stora styrkor den här säsongen. Det finns alltid någon som kan kliva fram, något som gör att Gnaget fortfarande inte tappat en enda poäng den här säsongen.

Johannes Jönsson

Målvakten Johannes Jönsson spikade nästan igen även i den andra hemmamatchen och han var stabil matchen igenom. Nu har klubben en uttalad förstemålvakt, även om de säger att det är tre som krigar om platsen i målet. Något som är bra för lagkamraterna, de vet vad de har att förvänta sig match efter match. Reservmålvakten Erik Källgren kommer att få matcher att spela, det är inget snack om det. Värre är det nog för Linus Lundin som kanske ska hitta en klubb att bli utlånad till.

Tre lyckominuter

Mellan 6.58 och 10.09 i den andra perioden avgjordes matchen målmässigt. Tre mål på 3.11 dödade matchen och AIK kunde bevaka resultatet.

Sammantaget är AIK ett lag att räkna med den här säsongen, även om vi ska komma ihåg att de vann de fyra inledande matcherna förra säsongen. Därefter kom fyra raka förluster, något jag inte tror kommer att hända den här säsongen. Thomas Mitell har skapat en mer homogen grupp än förra säsongen.

Modo då?

Modo har mycket att jobba på, efter två raka vinster plockades de ner på jorden av AIK. Ny tränare, nytt spelsystem som det kommer att ta ett tag innan det sitter fullt ut. När de hittar rätt kommer de att vara med och slåss om topplaceringarna och kanske till och med nosa på ett direktkval till SHL. Det räcker nog inte den här säsongen, dock ska sägas att Björn Hellqvist har överraskat förr. De ska inte gräva ner sig över en förlust mot hemmastarka AIK heller.

Publiken

Nästan lika många som i premiären, men långt från samma stämning på läktarna. Då var ändå motståndet bättre än matchen innan. Det var nästan fullsatt på bortaläktaren och de hade en ganska bra ljudvolym – ibland.

Matchens tre stjärnor

☆ – Erik Hanses, Modo
☆☆ – Fredric Weigel, AIK
☆☆☆ – Johannes Jönsson, AIK

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN