AIK-tränaren: ”Det är grymt när det är sådana matcher på Hovet”

Under lördagseftermiddagen spelades den andra finalen mellan AIK och BIK Karlskoga på Hovet i kvalet mot SHL. En match AIK gick segrande ur och därmed är matchserien utjämnad. På måndag väntar en avgörande match och AIK:s tränare Roger Melin vet vad man måste göra för att vinna.
– Vi kan inte gå in och anpassa oss efter dem och stå och titta på, säger han till Hockeybladet.nu.

AIK vann den andra matchen i Playoff inför direktkval till SHL. Under lördagseftermiddagen besegrade man BIK Karlskoga med 4-1, vilket gör att matchserien nu är utjämnad. Det var en nöjd men ödmjuk tränare som äntrade den mixade zonen efter matchen.
– Jag vill inte kalla det en överkörning, vi gör en bra match. Vi är rejäla och bestämda från start, sen blir det lite nerv när dem gör 3-1, men jag tycker jobbar av matchen bra i den sista perioden, säger AIK:s tränare Roger Melin till Hockeybladet.nu.

Vinnaren tar sig vidare till kval mot Rögle

På måndag väntar en högst avgörande match på bortaplan. Vinnaren i den matchen tar sig vidare till kval mot SHL, där Rögle väntar. Roger Melin har planen klar.
– Det är egentligen bara att vara lika fokuserade som idag. Vi kan inte gå in och anpassa oss efter dem och stå och titta på. Det gäller att vara delaktiga och aktiva på samma gång, säger han.

”Det är fantastiskt att stå i båset”

Ett nästintill fullsatt Hovet sjöng fram AIK i den tredje perioden och Melin förklarar känslan av att stå i båset och höra klackens sånger.
– Det är grymt när det är sådana matcher på Hovet, det är ju fantastiskt att stå i båset. Att spela också, antar jag.

Det lär inte vara samma stöd i form av AIK-supportrar på måndag när man gästar Karlskoga. Men att matchen spelas på bortaplan är inget som skrämmer Melin.
– Vi spelar ju på bortaplan, så det är klart att publiken kommer heja fram sitt lag. Vi har spelat bra på bortaplan den senaste tiden och jag känner mig inte ett dugg orolig för den biten, utan vi kommer försöka spela på samma sätt som idag.
Man förlorade den första matchen på bortaplan, men trots förlusten i onsdags var tränaren hyfsat nöjd med insatsen.
– Starten var dålig från vår sida, efter de första fem minuterna tycker jag att vi spelar bra. Vi skapar många målchanser, men får inte in pucken. Jag tycker att vi gör en ganska hygglig bortamatch om man bortser från de första fem minuterna.

Vill inte prata om framtiden

Trots succén med AIK är Rogers framtid i klubben osäker. Tidigare har det spekulerats om att han redan är klar för att lämna ”Gnaget” efter säsongen. Men när frågan kommer på tal, avsäger han sig den lika snabbt.
– Det är ingenting vi pratar om här och nu. Vi fokuserar på spelet och de vi håller på med här. Allting annat tar vi efter säsongen.

Men det blir en matchserie mot Rögle nu, eller?
– Jag hoppas det, det skulle vara kul, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN